letnie przekąski Hertha
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
sos: w majonezie 150gr. dodaj czosnek 3 ząbki pocierać lub wyciskać, orzechy włoskie pocierać lub posiekać 5 szt. sok z cytryny 1 łyżka. Koperek zielony.
pokrój bakłażana na 6 kółek. Sól i pozostaw na 15 minut, spłucz i osusz ręcznikiem papierowym, posmaruj Rast po obu stronach. olejem i piec w piekarniku na blasze do pieczenia w 200 gr przez 15 minut
grzyby smażyć z cebulą i przyprawami sól pieprz.
przygotuj sos
połóż bakłażana na talerzu, posmaruj sosem. Na wierzchu smażone grzyby następnie okrąg pomidora i sos udekoruj oliwkami i koperkiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Boczniaki marynowane - 23 kcal/100g
- Boczniaki świeże - 38 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal / 100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g

