Letnie przekąski Hertha

taka uczta zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy!
AllaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 71 % 15 g
węglowodany 19 % 4 g
157 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

sos: w majonezie 150gr. dodaj czosnek 3 ząbki pocierać lub wyciskać, orzechy włoskie pocierać lub posiekać 5 szt. sok z cytryny 1 łyżka. Koperek zielony.

pokrój bakłażana na 6 kółek. Sól i pozostaw na 15 minut, spłucz i osusz ręcznikiem papierowym, posmaruj Rast po obu stronach. olejem i piec w piekarniku na blasze do pieczenia w 200 gr przez 15 minut

grzyby smażyć z cebulą i przyprawami sól pieprz.

przygotuj sos

połóż bakłażana na talerzu, posmaruj sosem. Na wierzchu smażone grzyby następnie okrąg pomidora i sos udekoruj oliwkami i koperkiem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Boczniaki marynowane - 23   kcal/100g
  • Boczniaki świeże - 38   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal / 100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy