Chuda cukinia i bakłażan z ryżem
skład / składniki
15
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw przygotuj nadzienie na przyszłe bułki.
przygotowujemy ryż jak do sushi, jeśli nie wiemy, jak to jest, robimy ryż papkowaty, lepki.
następnie pokrój bakłażany i cukinię na cienkie talerze, sól, smaż lub piecz w piekarniku. Cukinię można suszyć w kuchence mikrofalowej. Bakłażany można układać na blasze do pieczenia nasmarowanej olejem, ale należy je monitorować i nie suszyć.
wymieszaj ryż z groszkiem w puszkach i ziołami. Dodaj tam majonez z czosnkiem. Możesz użyć chudego sosu, majonezu sojowego lub niskokalorycznego majonezu.
przekręć nadzienie do cukinii i bakłażana, przymocuj wykałaczką lub szpikulcem, więc wygodnie jest je spożywać.& nbsp;Chuda cukinia i bakłażan z ryżem są gotowe!
rozłóż na talerzu, udekoruj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g