kanapka z czosnkiem kiwi i serem

w pośpiechu, z prostych produktów, jasne i smaczne! Kanapka z czosnkiem kiwi i serem ozdobi każdy stół, nawet w święta, nawet w dni powszednie. Zdziwisz się, jak niezwykle smaczny jest, świeży, z przyjemną kwaskowatością. A gotowanie to przyjemność!
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 10 g
tłuszcze 39 % 17 g
węglowodany 39 % 17 g
260 kcal
IG: 6 / 94 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kanapki z kiwi, czosnkiem i serem? Bardzo proste. Najpierw przygotuj niezbędne składniki. Jako podstawę kanapek możesz wybrać bagietkę, zwykły chleb pszenny lub żytni. Z bagietką te kanapki wyglądają bardziej świątecznie i pięknie. A który chleb lepiej użyć-pszenny lub żytni, wybierz sam. Bardziej lubię chleb pszenny.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj ser na średniej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przełóż czosnek przez prasę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W misce połącz starty ser, majonez, czosnek i mielony czarny pieprz.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wszystko dokładnie wymieszaj. Jeśli masa majonezu wydaje się niewielka, możesz dodać więcej do swoich upodobań.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Obierz kiwi i pokrój w cienkie plasterki. Ważne jest, aby wybrać odpowiednie kiwi: powinny być dojrzałe, ale nie przejrzałe. Przejrzałe owoce nie zachowują dobrze kształtu i rozprzestrzeniają się podczas krojenia. Ponadto smak takich owoców pogarsza się. Dlatego wybieraj owoce gęste, nie miękkie, ale też niezbyt twarde - mogą być niedojrzałe i zbyt kwaśne.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój bagietkę na plastry o grubości około 1,5 cm, jeśli chcesz, możesz wysuszyć chleb w tosterze lub na suchej patelni, aż pojawi się złoty kolor.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na każdy plasterek bagietki nałóż trochę masy serowo-czosnkowej. Na każdą kanapkę ułóż plasterek kiwi.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Połóż gotowe kanapki na talerzu i natychmiast podawaj. Smacznego!

na świąteczne uczty takie kanapki można przygotować z wyprzedzeniem, na przykład wieczorem przygotować nadzienie serowe i przechowywać w lodówce w hermetycznie zamkniętym pojemniku. A przed ucztą szybko pokrój chleb i kiwi oraz zbuduj kanapki. 

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Kiwi - 48   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g

Podobne przepisy