skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kanapki z kiwi, czosnkiem i serem? Bardzo proste. Najpierw przygotuj niezbędne składniki. Jako podstawę kanapek możesz wybrać bagietkę, zwykły chleb pszenny lub żytni. Z bagietką te kanapki wyglądają bardziej świątecznie i pięknie. A który chleb lepiej użyć-pszenny lub żytni, wybierz sam. Bardziej lubię chleb pszenny.
Krok 2:
Zetrzyj ser na średniej tarce.
Krok 3:
Przełóż czosnek przez prasę.
Krok 4:
W misce połącz starty ser, majonez, czosnek i mielony czarny pieprz.
Krok 5:
Wszystko dokładnie wymieszaj. Jeśli masa majonezu wydaje się niewielka, możesz dodać więcej do swoich upodobań.
Krok 6:
Obierz kiwi i pokrój w cienkie plasterki. Ważne jest, aby wybrać odpowiednie kiwi: powinny być dojrzałe, ale nie przejrzałe. Przejrzałe owoce nie zachowują dobrze kształtu i rozprzestrzeniają się podczas krojenia. Ponadto smak takich owoców pogarsza się. Dlatego wybieraj owoce gęste, nie miękkie, ale też niezbyt twarde - mogą być niedojrzałe i zbyt kwaśne.
Krok 7:
Pokrój bagietkę na plastry o grubości około 1,5 cm, jeśli chcesz, możesz wysuszyć chleb w tosterze lub na suchej patelni, aż pojawi się złoty kolor.
Krok 8:
Na każdy plasterek bagietki nałóż trochę masy serowo-czosnkowej. Na każdą kanapkę ułóż plasterek kiwi.
Krok 9:
Połóż gotowe kanapki na talerzu i natychmiast podawaj. Smacznego!
na świąteczne uczty takie kanapki można przygotować z wyprzedzeniem, na przykład wieczorem przygotować nadzienie serowe i przechowywać w lodówce w hermetycznie zamkniętym pojemniku. A przed ucztą szybko pokrój chleb i kiwi oraz zbuduj kanapki.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g