skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki. Mój pomidor, ogórek, koperek, awokado, cytryna, obierz cebulę, pokrój awokado na pół, usuń kość. Wyciśnij sok z cytryny. Można to zrobić bezpośrednio rękami, a następnie upewnij się, że kości nie są w soku. Lub za pomocą prostego urządzenia do wyciskania soku z owoców cytrusowych.
Krok 2:
Pokrój ogórek w małe kostki. Możesz obrać skórę, zwłaszcza jeśli stała się szorstka, lub możesz ją pozostawić, jeśli jest cienka i delikatna.
Krok 3:
Pokrój również pomidora w małe kostki. Nóż powinien być ostry, aby podczas cięcia nie stracić całego soku.
Krok 4:
Drobno posiekaj cebulę. Można go zalać wrzącą wodą, aby nie był gorzki.
Krok 5:
Ostrożnie Uwolnij awokado ze skórki. I kroimy również w małe kostki. Musisz wziąć tylko dojrzałe awokado. W takim produkcie skóra bardzo łatwo się rozdzieli.
Krok 6:
Oddziel puszyste części kopru od gałązek i drobno posiekaj.
Krok 7:
Połącz wszystkie składniki razem. Posyp solą do smaku, dodaj oliwę z oliwek i sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj! Sałatka gotowa!
zwracam uwagę na prostą i pyszną sałatkę, która jest idealna latem, kiedy chcesz czegoś lekkiego i soczystego, a jednocześnie dobrze zaspokoi głód.
awokado, jak wiadomo, jest bardzo zdrowym produktem, a także zawiera wystarczającą ilość kalorii, aby można je było nasycić przez długi czas.
to magazyn witamin i pierwiastków śladowych, które wzmacniają układ odpornościowy, odmładzają, pomagają oczyścić naczynia krwionośne i przynoszą wiele innych korzyści. I awokado jest afrodyzjakiem, który zwiększa naturalne pragnienie.
sałatka jest łatwa i szybka w przygotowaniu.
oliwa z oliwek lepiej jest wziąć wyciśniętą na surowo (nierafinowaną), która zachowuje wszystkie przydatne substancje. Cebulę można wziąć czerwoną, można zieloną. Kto nie lubi goryczy cebuli, możesz ją wstępnie zalać octem jabłkowym, aby marynować.
można również eksperymentować z solą. Możesz wziąć morze, Możesz spróbować Himalajów, zawiera więcej pierwiastków śladowych i mniej NaCl. Możesz także spróbować dodać czarną sól. Ma zapach gotowanych jajek i wiele przydatnych substancji. Nawet ci, którzy odmówili soli, dodają zmieloną laminarę.
również dla miłośników pikantnych możesz dodać ostrą paprykę do smaku.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g