kanapki z awokado z czerwoną rybą i twarogiem

szybko, łatwo, w pośpiechu, gdy goście są na wyciągnięcie ręki! Kanapki z awokado z czerwoną rybą i twarogiem to szybka i bardzo smaczna przekąska, która rozjaśni każdy świąteczny stół. A w dni powszednie takie kanapki są idealne na poranną herbatę lub kawę.
niebieskookaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 7 g
tłuszcze 44 % 15 g
węglowodany 35 % 12 g
216 kcal
IG: 38 / 0 / 62

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić kanapki z awokado z czerwoną rybą i twarogiem? Przygotuj jedzenie. Zrobi to każda lekko solona czerwona ryba. Jako podstawę możesz wziąć dowolny rodzaj chleba, bagietkę,chleb. I możesz ugotować różne rzeczy, a następnie każdy gość sam dokona wyboru. Awokado jest miękkie, Dojrzałe, takie owoce są bardziej tłuste. Jeśli awokado jest całkowicie twarde, nie jest jeszcze dojrzałe i może być gorzkie. Wolę ser z miękkiego twarogu, bez dodatków.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój rybę na cienkie plasterki ostrym nożem. Pokrój filet na całą szerokość lub lekko ukośnie. Krojenie można przygotować z wyprzedzeniem, przykryć i włożyć do lodówki. Lub kup gotowy, ale zwykle wychodzi trochę drożej.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Awokado umyj i obierz, a następnie pokrój wzdłuż i usuń pestkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Awokado pokrój na kawałki, włóż do miski blendera i natychmiast polej świeżym sokiem z cytryny, aby miąższ nie ciemniał. Przewiń do rozdrobnienia na małe kawałki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie dodaj połowę twarogu śmietankowego do awokado, ewentualnie trochę soli, w razie potrzeby posiekane warzywa, kiszony ogórek. Takie dodatki wzbogacą smak i dadzą efekt wizualny w postaci zielonych kawałków i żył.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zmiel składniki na gładką masę. Bez dodatków pasta serowa ma lekki pistacjowy odcień. Makaron można również przygotować z wyprzedzeniem, jest dobrze przechowywany w lodówce do 2 dni.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przygotuj kanapki. Rozłóż cienką warstwę jasnego czystego sera na kawałkach chleba (lub innej podstawie), odsuń się od krawędzi 1 cm i nałóż mieszankę sera z awokado za pomocą torby cukierniczej, połóż plastry ryby na wierzchu. Udekoruj gałązką zieleni, kawałkami awokado, ogórkiem. Dobrze jest używać kawioru, krewetek, oliwek lub oliwek, kaparów do dekoracji.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Chleb kanapkowy nie kroi się zbyt grubo ani cienko, 1,5 cm będzie w sam raz. Ale możesz zrobić dowolny kształt i rozmiar kawałków. Na codzienny stół mogą być standardowe, na świąteczny będzie pięknie wyglądać małe, elegancko urządzone i podawane na dużym talerzu. Jeśli nie masz czasu na dekorowanie kanapek, po prostu posmaruj je masą serową i ułóż rybę na wierzchu.

zawsze lubię robić przystawkę w postaci takich kanapek, są odpowiednie na każdą okazję.

są proste i szybkie w przygotowaniu, zawsze wyglądają elegancko, pobudzają apetyt i są jakby preludium, ale jednocześnie wystarczająco sycące, aby spokojnie oczekiwać głównego dania.

zmieniając trochę wypełnienie, za każdym razem zmieniamy nutę w smaku !

przepis wykorzystuje pstrąga z domowego solenia, jest łatwy do przyrządzenia i okazuje się bardzo smaczny, przepis można zobaczyć tu .


kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Chleb"darnicki" - 206   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254   kcal/100g
  • Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226   kcal/100g
  • Chleb pszenny 2 odmiany - 220   kcal/100g
  • Chleb pszenny z mąki razowej - 250   kcal/100g
  • Chleb żytni z obranej mąki - 189   kcal/100g
  • Chleb żytni z mąki tapetowej - 181   kcal/100g
  • Chleb z otrębów białkowych - 182   kcal/100g
  • Chleb pszenny białkowy - 242   kcal/100g
  • Chleb zbożowy - 231   kcal/100g
  • Chleb "doktorski" - 232   kcal/100g
  • Chleb"Orłowski" - 211   kcal/100g
  • Chleb "Ukraiński" - 213   kcal/100g
  • Baton prosty - 248   kcal/100g
  • Bochenek mąki najwyższej jakości - 265   kcal/100g
  • Bułki miejskie z mąki klasy i - 254   kcal/100g
  • Bułka miejska - 261   kcal/100g
  • Bułka maślana - 252   kcal/100g
  • Baranki proste - 336   kcal/100g
  • Chleb - 254   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy