skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kanapki z awokado z czerwoną rybą i twarogiem? Przygotuj jedzenie. Zrobi to każda lekko solona czerwona ryba. Jako podstawę możesz wziąć dowolny rodzaj chleba, bagietkę,chleb. I możesz ugotować różne rzeczy, a następnie każdy gość sam dokona wyboru. Awokado jest miękkie, Dojrzałe, takie owoce są bardziej tłuste. Jeśli awokado jest całkowicie twarde, nie jest jeszcze dojrzałe i może być gorzkie. Wolę ser z miękkiego twarogu, bez dodatków.
Krok 2:
Pokrój rybę na cienkie plasterki ostrym nożem. Pokrój filet na całą szerokość lub lekko ukośnie. Krojenie można przygotować z wyprzedzeniem, przykryć i włożyć do lodówki. Lub kup gotowy, ale zwykle wychodzi trochę drożej.
Krok 3:
Awokado umyj i obierz, a następnie pokrój wzdłuż i usuń pestkę.
Krok 4:
Awokado pokrój na kawałki, włóż do miski blendera i natychmiast polej świeżym sokiem z cytryny, aby miąższ nie ciemniał. Przewiń do rozdrobnienia na małe kawałki.
Krok 5:
Następnie dodaj połowę twarogu śmietankowego do awokado, ewentualnie trochę soli, w razie potrzeby posiekane warzywa, kiszony ogórek. Takie dodatki wzbogacą smak i dadzą efekt wizualny w postaci zielonych kawałków i żył.
Krok 6:
Zmiel składniki na gładką masę. Bez dodatków pasta serowa ma lekki pistacjowy odcień. Makaron można również przygotować z wyprzedzeniem, jest dobrze przechowywany w lodówce do 2 dni.
Krok 7:
Przygotuj kanapki. Rozłóż cienką warstwę jasnego czystego sera na kawałkach chleba (lub innej podstawie), odsuń się od krawędzi 1 cm i nałóż mieszankę sera z awokado za pomocą torby cukierniczej, połóż plastry ryby na wierzchu. Udekoruj gałązką zieleni, kawałkami awokado, ogórkiem. Dobrze jest używać kawioru, krewetek, oliwek lub oliwek, kaparów do dekoracji.
Krok 8:
Chleb kanapkowy nie kroi się zbyt grubo ani cienko, 1,5 cm będzie w sam raz. Ale możesz zrobić dowolny kształt i rozmiar kawałków. Na codzienny stół mogą być standardowe, na świąteczny będzie pięknie wyglądać małe, elegancko urządzone i podawane na dużym talerzu. Jeśli nie masz czasu na dekorowanie kanapek, po prostu posmaruj je masą serową i ułóż rybę na wierzchu.
zawsze lubię robić przystawkę w postaci takich kanapek, są odpowiednie na każdą okazję.
są proste i szybkie w przygotowaniu, zawsze wyglądają elegancko, pobudzają apetyt i są jakby preludium, ale jednocześnie wystarczająco sycące, aby spokojnie oczekiwać głównego dania.
zmieniając trochę wypełnienie, za każdym razem zmieniamy nutę w smaku !
przepis wykorzystuje pstrąga z domowego solenia, jest łatwy do przyrządzenia i okazuje się bardzo smaczny, przepis można zobaczyć
tu
.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Awokado - 208 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb pszenny 2 odmiany - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g