skład / składniki
gotowanie krok po kroku
musisz zrobić tartaletki. Aby to zrobić, wykonaj ciasto z tych produktów.
rozcieńczyć sól, cukier, żółtko, część mąki w mleku. Mieszać.
ubij margarynę (wstępnie zmiękczoną), a następnie połącz z ciastem i drugą częścią mąki. Zagnieść ciasto, rozwałkować, wyciąć kółka.
układamy kubki w foremkach nasmarowanych margaryną. Przebij dno widelcem.
piec do miękkości w 190-200 gr.
teraz gotujemy tygrysy.
będziesz potrzebować mastyksu, który można zrobić zgodnie z tym przepisem: włóż Marshmellow do miski, połóż na nim łyżkę masła, sok z cytryny (1 stół.l.). Wkładamy miskę do kuchenki mikrofalowej, aby pianka zwiększyła objętość dwa lub trzy razy. To zajmie chwilę.
wyjmij, wlej cukier w proszku(około 100-150 g). Zagnieść ciasto. Aby ciasto było kolorowe, można dodać różne barwniki.
biały i pomarańczowy mastyk idzie na pysk tygrysa. Brązowy - na paski, oczy, nos, pazury. Rzeźbimy Tygrysy na zdjęciach etapów. Okazuje się, że tygrysy obejmują tartaletki.
jagody, czerwone porzeczki, wiśnie trafiają do garnka z cukrem. Następnie gotuje się na kuchence, aż zgęstnieje. Wszystko to należy schłodzić i posiekać w blenderze. Dodaj posiekane orzechy i wióry kokosowe do masy. Wszystko wymieszać.
rozdrobnij gofry. Napełnij tartaletki nadzieniem jagodowym, posyp goframi, udekoruj bitą śmietaną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Borówka - 44 kcal/100g
- Jagody świeżo mrożone - 56 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia w puszkach - 61 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Marshmallow - 304 kcal/100g
- Pianki w czekoladzie - 396 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Porzeczka czerwona - 39 kcal/100g