deser dla dzieci

Twoje dzieci będą zachwycone tym zabawnym i jasnym deserem! Daj dzieciom radość, przygotowując taki uroczy deser dla dzieci w postaci tygrysów!
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 5 g
tłuszcze 27 % 17 g
węglowodany 65 % 41 g
310 kcal
IG: 24 / 0 / 76

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.

musisz zrobić tartaletki. Aby to zrobić, wykonaj ciasto z tych produktów.

rozcieńczyć sól, cukier, żółtko, część mąki w mleku. Mieszać.

ubij margarynę (wstępnie zmiękczoną), a następnie połącz z ciastem i drugą częścią mąki. Zagnieść ciasto, rozwałkować, wyciąć kółka.

układamy kubki w foremkach nasmarowanych margaryną. Przebij dno widelcem.

piec do miękkości w 190-200 gr.

teraz gotujemy tygrysy.

będziesz potrzebować mastyksu, który można zrobić zgodnie z tym przepisem: włóż Marshmellow do miski, połóż na nim łyżkę masła, sok z cytryny (1 stół.l.). Wkładamy miskę do kuchenki mikrofalowej, aby pianka zwiększyła objętość dwa lub trzy razy. To zajmie chwilę.

wyjmij, wlej cukier w proszku(około 100-150 g). Zagnieść ciasto. Aby ciasto było kolorowe, można dodać różne barwniki.

biały i pomarańczowy mastyk idzie na pysk tygrysa. Brązowy - na paski, oczy, nos, pazury. Rzeźbimy Tygrysy na zdjęciach etapów. Okazuje się, że tygrysy obejmują tartaletki.

jagody, czerwone porzeczki, wiśnie trafiają do garnka z cukrem. Następnie gotuje się na kuchence, aż zgęstnieje. Wszystko to należy schłodzić i posiekać w blenderze. Dodaj posiekane orzechy i wióry kokosowe do masy. Wszystko wymieszać.

rozdrobnij gofry. Napełnij tartaletki nadzieniem jagodowym, posyp goframi, udekoruj bitą śmietaną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Borówka - 44   kcal/100g
  • Jagody świeżo mrożone - 56   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia w puszkach - 61   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Marshmallow - 304   kcal/100g
  • Pianki w czekoladzie - 396   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Porzeczka czerwona - 39   kcal/100g

Podobne przepisy