Greckie ciasto mięsne Shumush
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
gotowanie warstwowego ciasta mięsnego:
ciasto francuskie dzielimy na porcje.
zetrzyj surową dynię na tarce, lekko wyciśnij z niej sok.
mięso mielone pieprzem i solą. Pokrój cebulę.
podziel mięso mielone na porcje.
rozwałkuj ciasto cienko w kształt kwadratu.
rozłóż część nadzienia na cieście i rozprowadź na nim. Następnie zawijamy, łączymy rogi i robimy coś w rodzaju koperty.
smarujemy każdą kopertę jajkiem, przebijamy widelcem w niektórych miejscach.
piecz przez dwadzieścia minut w piekarniku, temperatura 180-200 stopni.
ciasto francuskie dzielimy na porcje.
zetrzyj surową dynię na tarce, lekko wyciśnij z niej sok.
mięso mielone pieprzem i solą. Pokrój cebulę.
podziel mięso mielone na porcje.
rozwałkuj ciasto cienko w kształt kwadratu.
rozłóż część nadzienia na cieście i rozprowadź na nim. Następnie zawijamy, łączymy rogi i robimy coś w rodzaju koperty.
smarujemy każdą kopertę jajkiem, przebijamy widelcem w niektórych miejscach.
piecz przez dwadzieścia minut w piekarniku, temperatura 180-200 stopni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g