Greckie ciasto warstwowe z mięsem Shumush

chrupie i rozpływa się w ustach! Zwierzęta się w nim zakochają! Bardzo proste!
LRochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 7 g
tłuszcze 51 % 21 g
węglowodany 32 % 13 g
267 kcal
IG: 8 / 83 / 8

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
gotowanie warstwowego ciasta mięsnego:

ciasto francuskie dzielimy na porcje.

zetrzyj surową dynię na tarce, lekko wyciśnij z niej sok.

mięso mielone pieprzem i solą. Pokrój cebulę.

podziel mięso mielone na porcje.

rozwałkuj ciasto cienko w kształt kwadratu.

rozłóż część nadzienia na cieście i rozprowadź na nim. Następnie zawijamy, łączymy rogi i robimy coś w rodzaju koperty.

smarujemy każdą kopertę jajkiem, przebijamy widelcem w niektórych miejscach.

piecz przez dwadzieścia minut w piekarniku, temperatura 180-200 stopni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy