pieczeń wieprzowa z mostka
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Na początek robimy omlet. Smażyć grzyby z cebulą.
Krok 2:
Ubij jajka, dodaj posiekane warzywa.
Krok 3:
Wlej do nich mąkę.
Krok 4:
Dodaj smażone grzyby z cebulą.
Krok 5:
Wszystko wymieszaj i usmaż z obu stron na patelni.
Krok 6:
Odetnij bilę wieprzową i ostrożnie pokonaj ją z obu stron. Pieprz i sól do smaku.
Krok 7:
Na bilę kładziemy omlet i zwijamy w rolkę.
Krok 8:
Rozdrobnij rolkę wykałaczkami.
Krok 9:
Obtoczyć w mące, a następnie zanurzyć w jajku.
Krok 10:
I zwiń bułkę w bułkę tartą.
Krok 11:
Smażyć na głębokim tłuszczu przez dziesięć minut Możesz włożyć rolkę do piekarnika na 15-20 minut. I zamknij folię na górze.
Krok 12:
Wykałaczki wyjmujemy i kroimy rolkę w kikuty. Dekorujemy do smaku zielenią
.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g