pieczeń wieprzowa z mostka

obfita, soczysta, piękna przekąska na noworoczny stół, wakacje. Wspaniała przekąska! Rolada z boczku wieprzowego w tym projekcie jest dobra na ucztę noworoczną!
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 11 g
tłuszcze 43 % 16 g
węglowodany 27 % 10 g
207 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Na początek robimy omlet. Smażyć grzyby z cebulą.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij jajka, dodaj posiekane warzywa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej do nich mąkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj smażone grzyby z cebulą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wszystko wymieszaj i usmaż z obu stron na patelni.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Odetnij bilę wieprzową i ostrożnie pokonaj ją z obu stron. Pieprz i sól do smaku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na bilę kładziemy omlet i zwijamy w rolkę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozdrobnij rolkę wykałaczkami.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Obtoczyć w mące, a następnie zanurzyć w jajku.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    I zwiń bułkę w bułkę tartą.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smażyć na głębokim tłuszczu przez dziesięć minut Możesz włożyć rolkę do piekarnika na 15-20 minut. I zamknij folię na górze.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wykałaczki wyjmujemy i kroimy rolkę w kikuty. Dekorujemy do smaku zielenią

.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal / 100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy