kompot z truskawek leśnych na zimę

trudno przecenić zalety i smak kompotu truskawkowego! Szczególnie zimą). smaczne, proste i bardzo zdrowe Moim zdaniem truskawki są jedną z najbardziej aromatycznych jagód, nawet truskawki nie pasują do niej w żadnym porównaniu. Dlatego kompot z tej jagody okazuje się szczególnie smaczny i pachnący.
DymitrAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 94 % 17 g
73 kcal
IG: 24 / 0 / 76

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

a przygotowanie kompotu z truskawek jest bardzo proste. Aby to zrobić, jak zwykle, musisz dokładnie umyć jagody, wysuszyć je i włożyć do słoików. Równolegle musisz zagotować wodę, rozpuścić w niej cukier i wlać jagody truskawkowe tym syropem. Następnie szczelnie zamykamy słoiki i sterylizujemy je przez dosłownie 3 minuty. To wszystko, nasz kompot truskawkowy jest gotowy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Truskawka ogrodowa - 32   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy