Pizza z ciasta francuskiego z kiełbaskami i twardym serem

rosyjska odmiana słynnego włoskiego dania!
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 8 g
tłuszcze 40 % 17 g
węglowodany 40 % 17 g
251 kcal
IG: 25 / 75 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

moja przyjaciółka uważa, że pizza w domu nie jest nawet warta gotowania. Możesz iść do pizzerii. Ale często robimy domową pizzę. Moi mężczyźni to uwielbiają i cały czas zamawiają ją jako kolację. Aby przygotować go bardzo szybko, możesz zrobić z gotowego ciasta. Uwielbiam przepis na pizzę z ciasta francuskiego. Aby go ugotować, kupuję gotowe ciasto francuskie bez drożdży. Bardzo lubimy też pizzę, która zawiera kiełbasy myśliwskie, są, że tak powiem, głównym składnikiem. Więc najpierw zajmijmy się warzywami i nadzieniem. Weź keczup. Pokrój oregano, bazylię. Włóż je do keczupu i wymieszaj. Sól i pieprz do smaku. Następnie umyj pomidory i pieczarki. Pokrój je na małe kliny. Przejdź do kiełbasek. Pokrój je w kółka o grubości nie większej niż pół centymetra. Weź blachę do pieczenia. Połóż na nim specjalny papier do pieczenia. Rozwałkuj ciasto francuskie i umieść na blasze do pieczenia. Posmaruj go sosem pomidorowym. Rozłóż na nim równomiernie grzyby. Zetrzyj ser na tarce z drobnymi otworami. Wlej go na grzyby na wierzchu. Następnie ułóż równomiernie plastry pomidorów. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Umieść w nim blachę do pieczenia. Piec do miękkości. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Oregano suszone - 306   kcal/100g
  • Oregano - 306   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g

Podobne przepisy