skład / składniki
gotowanie krok po kroku
moja przyjaciółka uważa, że pizza w domu nie jest nawet warta gotowania. Możesz iść do pizzerii. Ale często robimy domową pizzę. Moi mężczyźni to uwielbiają i cały czas zamawiają ją jako kolację. Aby przygotować go bardzo szybko, możesz zrobić z gotowego ciasta. Uwielbiam przepis na pizzę z ciasta francuskiego. Aby go ugotować, kupuję gotowe ciasto francuskie bez drożdży. Bardzo lubimy też pizzę, która zawiera kiełbasy myśliwskie, są, że tak powiem, głównym składnikiem. Więc najpierw zajmijmy się warzywami i nadzieniem. Weź keczup. Pokrój oregano, bazylię. Włóż je do keczupu i wymieszaj. Sól i pieprz do smaku. Następnie umyj pomidory i pieczarki. Pokrój je na małe kliny. Przejdź do kiełbasek. Pokrój je w kółka o grubości nie większej niż pół centymetra. Weź blachę do pieczenia. Połóż na nim specjalny papier do pieczenia. Rozwałkuj ciasto francuskie i umieść na blasze do pieczenia. Posmaruj go sosem pomidorowym. Rozłóż na nim równomiernie grzyby. Zetrzyj ser na tarce z drobnymi otworami. Wlej go na grzyby na wierzchu. Następnie ułóż równomiernie plastry pomidorów. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Umieść w nim blachę do pieczenia. Piec do miękkości. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g