ciasto z brzoskwiniami w puszkach i kwaśną śmietaną
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
zaczynamy przygotowywać ciasto od wcierania masła z cukrem granulowanym i cukrem waniliowym. Następnie dodaj jajka i mleko do powstałej masy i dobrze wymieszaj. Następnie dodaj proszek do pieczenia, przesianą mąkę do naszej mieszanki, zagniataj elastyczne ciasto. Teraz wyjmij brzoskwinie ze słoika i pokrój w cienkie plasterki. Następnie bierzemy głęboką blachę do pieczenia, smarujemy ją masłem, wylewamy na nią ciasto, wyrównujemy na całej powierzchni. Rozłóż brzoskwinie na cieście. Następnie wkładamy blachę do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-40 minut. Po tym czasie polewamy ciasto kremem, dla którego mieszamy cukier ze śmietaną. To wszystko! Ciasto można podawać, krojąc na kawałki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal / 100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal / 100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g