skład / składniki
metoda gotowania
w przypadku tego przepisu kulinarnego dobrze jest, jeśli jeżyny są świeże. Następnie należy go umyć i pozostawić do wyschnięcia. Ciasto jeżynowe z ciasta drożdżowego bardzo dobrze łączy smaki jeżyny, waniliny i twarogu. Ponieważ jest to moja ulubiona jagoda, zawsze bardzo interesowały mnie różne opcje przygotowywania posiłków z jeżyn.
w tym przepisie podstawą ciasta jest ciasto drożdżowe.
zagniatamy ciasto ze składników wskazanych w sekcji "ciasto". Po ugniataniu musi podejść. Trzydzieści minut, jeśli mleko jest ciepłe.
nasmaruj blachę do pieczenia. I rozwałkuj na nim ciasto. Rozłóż jagody na cieście.
w jajach oddziel żółtka od białek.
twaróg mieszamy z żółtkami, Wprowadzamy śmietanę, cukier, pudding w proszku.
białka najpierw ubij na sztywną pianę i połącz z twarogiem.
a następnie rozłóż masę na jagodach i posyp płatkami migdałów na wierzchu.
W 180 stopniach w piekarniku ciasto będzie pieczone przez około 1 godzinę.
wymieszaj cynamon z proszkiem i posyp gotowe ciasto tą mieszanką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Galaretka - 80 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Jeżyna - 31 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Płatki pszenne - 336 kcal/100g