ciasto z jeżynami i twarogiem z maślanego ciasta drożdżowego

słodycze docenią! Prosty przepis na specjalną ucztę! Dla niektórych ciasto jeżynowe może nie wydawać się tak atrakcyjne, osobiście wolę to robić w ten sposób, ale poza tym jest więcej niż przyjemne w jedzeniu. Z herbatą jest po prostu bajecznie dobry, nie gorszy niż jakiekolwiek inne ciasto.
GeraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 7 g
tłuszcze 18 % 6 g
węglowodany 62 % 21 g
169 kcal
IG: 14 / 5 / 81

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 10 min

w przypadku tego przepisu kulinarnego dobrze jest, jeśli jeżyny są świeże. Następnie należy go umyć i pozostawić do wyschnięcia. Ciasto jeżynowe z ciasta drożdżowego bardzo dobrze łączy smaki jeżyny, waniliny i twarogu. Ponieważ jest to moja ulubiona jagoda, zawsze bardzo interesowały mnie różne opcje przygotowywania posiłków z jeżyn.
w tym przepisie podstawą ciasta jest ciasto drożdżowe.
zagniatamy ciasto ze składników wskazanych w sekcji "ciasto". Po ugniataniu musi podejść. Trzydzieści minut, jeśli mleko jest ciepłe.
nasmaruj blachę do pieczenia. I rozwałkuj na nim ciasto. Rozłóż jagody na cieście.
w jajach oddziel żółtka od białek.
twaróg mieszamy z żółtkami, Wprowadzamy śmietanę, cukier, pudding w proszku.
białka najpierw ubij na sztywną pianę i połącz z twarogiem.
a następnie rozłóż masę na jagodach i posyp płatkami migdałów na wierzchu.
W 180 stopniach w piekarniku ciasto będzie pieczone przez około 1 godzinę.
wymieszaj cynamon z proszkiem i posyp gotowe ciasto tą mieszanką.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Galaretka - 80   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Jeżyna - 31   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Płatki pszenne - 336   kcal/100g

Podobne przepisy