budyń z dyni

cudowny budyń dyniowy ze śmietaną i cynamonem! Chcę przedstawić Wam kulinarny przepis na kuchnię amerykańską-pyszny budyń z dyni, który piecze się w piekarniku dość szybko. Zdrowa i zdrowa żywność, która dobrze jest rozcieńczyć codzienną dietę, aby posmakować wszystkich niezbędnych witamin i pierwiastków śladowych.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 3 g
tłuszcze 21 % 3 g
węglowodany 57 % 8 g
58 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotuj dynię.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Mielimy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj cukier, krakersy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Żółtka zmielone masłem-też tam są.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Plus ubite białka.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ostrożnie przenieś do formy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Piecz przez około 40 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotowe.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Udekoruj bitą śmietaną i jagodami.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smacznego!


pokrój dynię na dwie części, ostrożnie usuń wszystkie nasiona, odetnij skórkę. Kroimy go w drobną kostkę, wkładamy do rondla, napełniamy wodą i gotujemy na małym ogniu do takiej konsystencji, aby łatwo było przetrzeć dynię przez sitko. Gdy dynia jest ugotowana, spuść wodę przez durszlak i pozwól, aby nadmiar płynu spłynął. I przetrzyj dynię przez sito. Powinniśmy mieć około trzech szklanek puree z dyni. Teraz mieszamy go z posiekaną bułką tartą, wlewamy cukier (lepiej wziąć cukier puder), mielony cynamon. Dobrze wymieszaj i ostudź całkowicie. Ubij żółtka, dodaj do nich zmiękczone masło i dodaj do głównej masy dyniowej. Oddzielnie ubij białka na uporczywą pianę i dodaj do dyni. Powstałą mieszaninę rozprowadzamy w przygotowanym naczyniu i pieczemy w piekarniku do całkowitego ugotowania. Takie jedzenie podawane jest ze śmietaną, a następnie okazuje się bardziej soczyste.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Krakersy kremowe - 414   kcal/100g
  • Krakersy pszenne - 331   kcal/100g
  • Krakersy - 331   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g

Podobne przepisy