skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przygotuj ciasto na ciasto: wymieszaj masło z białym cukrem, dodaj jajka i wymieszaj. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia.
nasmaruj formę olejem i włóż do niej ciasto, tworząc boki jak kosz.
połóż papier do pieczenia na wierzchu ciasta i przykryj surową fasolą lub groszkiem. Jest to konieczne, aby kosz był równy.
pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 przez 20 minut.
ciasto ostudzimy.
przygotuj krem do ciasta: ubij śmietanę z cukrem, dodaj ser twarogowy.
teraz rozprowadzamy nasz krem na cieście. I wkładamy do lodówki na godzinę.
rozłóż pokrojone owoce, jagody na śmietanie.
przygotuj galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. I wlej do niego owoce, gdy galaretka jest jeszcze ciepła. Lepiej najpierw wlać trochę, a następnie ostudzić,a następnie dodać galaretkę.
włóż ciasto owocowe do lodówki na noc.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Galaretka - 80 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g