skład / składniki
gotowanie krok po kroku
aby to zrobić, rozbijamy ciemną czekoladę na małe kawałki i kroimy masło na kilka kawałków i wkładamy do miski. W łaźni parowej rozpuść masło i czekoladę i dokładnie wymieszaj. Następnie ubij jajka z żółtkami i cukrem w pianę. Następnie wymieszaj czekoladę z jajkami i dodaj mąkę i sól. Dokładnie wymieszaj wszystkie te składniki, aż uzyskasz jednorodną masę.
formy wstępnie nasmaruj masło, wlej tam nasze ciasto i piecz babeczki przez 7-10 minut. Rozgrzej piekarnik do 200 C. babeczki z nadzieniem czekoladowym są gotowe! Zauważam, że ciasto na takie
babeczki z płynnym nadzieniem czekoladowym
, można przechowywać w lodówce przez kilka dni. Jedyną rzeczą jest to, że po lodówce babeczki pieczą się nieco dłużej niż 10-12 minut. Brzegi babeczek powinny się upiec, a nadzienie nadal pozostanie płynne. Tak jest. Takie jedzenie najlepiej podawać na gorąco. Miłego picia herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g