owsianka pszenna Rosyjski tykownik

czego nie robi się z dyni. A ten przepis jest pyszny! Pyszna owsianka! Miły, ciepły, pachnący i o tak delikatnym słonecznym odcieniu, że chcesz go przytulić i wdychać rodzimy aromat rosyjskiej kuchni.
Masłowa TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 4 g
tłuszcze 30 % 7 g
węglowodany 52 % 12 g
127 kcal
IG: 17 / 0 / 83

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przede wszystkim przepuszczam miąższ dyni przez maszynę do mięsa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dostajemy puree z dyni. Puree z dyni gotujemy osobno w mleku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Jajko gotujemy na twardo i siekamy. Można go przepuścić przez maszynkę do mięsa lub zmielić w blenderze.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotuję kaszę jaglaną na mleku, gotowość jest sprawdzana po prostu-w smaku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotową owsiankę, puree z dyni i okruchy jajka mieszamy z 1,5 łyżki masła

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pozostałym olejem smarujemy ściany garnka.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przenieś owsiankę do garnka.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wkładamy do piekarnika na czwartą godzinę

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Owsianka jest gotowa

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wysycha ogromna różnorodność Rosyjskiej owsianki dyniowej, ale jest to jedna z tych, które gotowano w starożytności w rosyjskim piecu.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pyszna owsianka pszenna w doniczce z dyni, którą chcesz przytulić i wdychać jej słoneczny zapach.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Twarda Czerwona pszenica wiosenna (całe ziarno) - 330   kcal/100g
  • Pszenica twarda czerwona ozima (całe ziarno) - 330   kcal/100g
  • Pszenica miękka czerwona ozima (całe ziarno) - 326   kcal/100g
  • Pszenica Biała (całe ziarno) - 335   kcal/100g
  • Pszenica twarda (całe ziarno) - 332   kcal/100g
  • Kruszona pszenica sucha twarda czerwona - 359   kcal/100g
  • Kruszona pszenica ozima - 358   kcal/100g
  • Pszenica sucha, bez przypraw w puszkach - 168   kcal/100g
  • Pszenica sucha, konserwowana z przyprawami - 182   kcal/100g
  • Ziarno sorgo - 332   kcal/100g
  • Kasza pszenna - 352   kcal/100g
  • Ziarna pszenicy kiełkującej - 305   kcal/100g
  • Kasza pszenna - 332   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy