owsianka pszenna Rosyjski tykownik
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Przede wszystkim przepuszczam miąższ dyni przez maszynę do mięsa.
Krok 3:
Dostajemy puree z dyni. Puree z dyni gotujemy osobno w mleku.
Krok 4:
Jajko gotujemy na twardo i siekamy. Można go przepuścić przez maszynkę do mięsa lub zmielić w blenderze.
Krok 5:
Gotuję kaszę jaglaną na mleku, gotowość jest sprawdzana po prostu-w smaku.
Krok 6:
Gotową owsiankę, puree z dyni i okruchy jajka mieszamy z 1,5 łyżki masła
Krok 7:
Pozostałym olejem smarujemy ściany garnka.
Krok 8:
Przenieś owsiankę do garnka.
Krok 9:
Wkładamy do piekarnika na czwartą godzinę
Krok 10:
Owsianka jest gotowa
Krok 11:
Wysycha ogromna różnorodność Rosyjskiej owsianki dyniowej, ale jest to jedna z tych, które gotowano w starożytności w rosyjskim piecu.
Krok 12:
Pyszna owsianka pszenna w doniczce z dyni, którą chcesz przytulić i wdychać jej słoneczny zapach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Twarda Czerwona pszenica wiosenna (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica twarda czerwona ozima (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica miękka czerwona ozima (całe ziarno) - 326 kcal/100g
- Pszenica Biała (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Pszenica twarda (całe ziarno) - 332 kcal/100g
- Kruszona pszenica sucha twarda czerwona - 359 kcal/100g
- Kruszona pszenica ozima - 358 kcal/100g
- Pszenica sucha, bez przypraw w puszkach - 168 kcal/100g
- Pszenica sucha, konserwowana z przyprawami - 182 kcal/100g
- Ziarno sorgo - 332 kcal/100g
- Kasza pszenna - 352 kcal/100g
- Ziarna pszenicy kiełkującej - 305 kcal/100g
- Kasza pszenna - 332 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g