skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić makaron z mięsem i sosem? Przygotuj składniki.
Krok 2:
Umyj mięso, pokrój na małe kawałki.
Krok 3:
Smażyć na oleju roślinnym przez 3 minuty na dużym ogniu, aż pojawi się złoty kolor.
Krok 4:
Sól, pieprz, posyp mąką, dobrze wymieszaj i smaż przez kolejne 2-3 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Krok 5:
Dodaj koncentrat pomidorowy, dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Wlej 3 szklanki bulionu mięsnego lub wody do gulaszu, wymieszaj, dodaj liść laurowy, przykryj i gotuj na małym ogniu, na małym ogniu przez 1-1, 5 godziny.
Krok 7:
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ułóż makaron na talerzach. Na wierzch ułóż mięso z sosem. I posyp posiekaną natką pietruszki.
uwielbiam, gdy jest dużo sosu, aby makaron prawie się w nim unosił, więc wlać 3 szklanki bulionu. Jeśli chcesz, aby sos był mniejszy, dodaj 2-2, 5 szklanki wody..
jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal / 100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Bulion mięsny - 34 kcal/100g