barszcz wegetariański

kolendra doda lekkiego posmaku, a nasiona dodadzą wartości odżywczej. Barszcz wegetariański jest przygotowywany bez mięsa. Ten przepis na barszcz nie jest całkowicie powszechny w technologii gotowania, ale pozwoli ci bardzo szybko i łatwo przygotować wspaniałe pierwsze danie dla tych, którzy nie jedzą mięsa. Zawarte w nim nasiona mają na celu dodanie wartości odżywczej. Podczas serwowania dodaj śmietanę i zioła (świeże lub suszone) do barszczu.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 14 % 1 g
węglowodany 71 % 5 g
29 kcal
IG: 80 / 0 / 20

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak gotować barszcz wegetariański? Buraki opłucz, pokrój w drobną kostkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Nasiona wraz z kolendrą lekko wysuszyć na suchym (bez oleju) dnie patelni, gdzie będzie gotowany Barszcz.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj buraki i olej roślinny. Wymieszać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj marchewki pokrojone w małe kostki. Wymieszać.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj ziemniaki, obrane i pokrojone w małe kostki. Wymieszać.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj posiekaną kapustę.Wymieszać. Zalej już kilka smażonych warzyw wrzącą wodą. Dodaj pomidora, przyprawy, sól, suszony koperek.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez co najmniej 30-40 minut.

świetny Barszcz o bogatym smaku!

ważne! niezależnie od tego, czy w przepisie jest podana ilość wody do zupy, czy nie, najlepiej jest skupić się na własnych preferencjach (gęsta lub cieńsza zupa, którą lubisz), a także na wielkości garnka i żywności zabranej do gotowania. Nie zapominaj, że autor ma własne zdanie na temat ilości mięsa, ziemniaków, zbóż i innych składników w zupie, które mogą nie pasować do Twojej.  W praktyce oznacza to, że jeśli gotujesz po raz pierwszy, nie powinieneś gotować całego garnka na raz. Zrób zupę do degustacji-dla jednej lub dwóch osób. Aby to zrobić, zmniejsz ilość wszystkich składników zgodnie z przepisem do 1-2 porcji i weź ilość wody w ilości: od jednej szklanki na porcję-jeśli zupa jest bardzo gęsta, do 1,5-2 szklanek-jeśli jest bardziej płynna. Nie zapomnij wziąć pod uwagę, że część płynu zagotuje się podczas gotowania. Po skosztowaniu małej porcji zupy możesz dostosować zarówno ilość płynu, jak i proporcje składników do swoich upodobań. W przyszłości, podobnie jak większość doświadczonych gospodyń domowych, możesz wlać wodę do zupy i położyć składniki "na oku".

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615   kcal/100g
  • Nasiona słonecznika - 560   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy