skład / składniki
gotowanie krok po kroku
cudowny smak babeczki, całkowicie urocze i urocze, Najbardziej odpowiednie jedzenie na poranną herbatę, a nawet świąteczny stół. To danie kuchni angielskiej (Anglicy na ogół lubią wszelkiego rodzaju budynie i babeczki), a ten przepis kulinarny, moim zdaniem, powinien być zapisany w książce każdej gospodyni domowej.
oddziel żółtka od białek i ubij żółtka z cukrem, włóż śmietanę i stopioną i schłodzoną margarynę śmietanową. Jeszcze raz ubij (możesz mikserem, możesz trzepaczką). Przesiej mąkę proszkiem do pieczenia, wlej skrobię i wymieszaj wszystko z jajkami, tworząc ciasto o średniej gęstości. Odstawiamy, nasycamy smakami, a następnie układamy w foremkach. Do każdej babeczki wkładamy kawałek czekolady z orzechami w środku (lepiej, jeśli są to orzechy laskowe). Pełne gotowanie w piekarniku zajmie nam około pół godziny. Gdy mini babeczki będą gotowe, posyp je cukrem pudrem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g