babeczki czekoladowe na śmietanie cynamonowej
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
zacznijmy: rozpuść masło (margarynę), pozwól mu trochę ostygnąć. Cukier mieszamy z kakao i wlewamy do masła, wbijamy też po jednym jajku, dodajemy śmietanę, sodę, sól i mąkę, cynamon. Wszystko dokładnie ubij mikserem, aż będzie półpłynna jednorodna masa. Ciasto okazuje się kremowe.
formy smarujemy olejem i napełniamy je do połowy ciastem. Piec w piekarniku w temperaturze 180 ° C przez 20-30 minut.
możesz udekorować nasze babeczki cukrem pudrem. Babeczki są przechowywane przez długi czas i nie wysychają, bardzo dobrze nadają się do mleka, herbaty i innych napojów. Spróbuj zrobić babeczki, nie pożałujesz.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g