Armlove z wołowiną i ziemniakami

bezpretensjonalne danie z Kaukazu będzie świetnie wyglądać na twoim stole! Co to jest zapiekanka-nie musisz nikomu wyjaśniać. To bardzo smaczne jedzenie, całkiem odpowiednie na obiad lub przekąskę. W tych odległych czasach, kiedy jedzenie gotowano na ogniu w piecu, a nawet w gorących węglach, pojawiły się zapiekanki. Możesz upiec wszystko-płatki zbożowe, makaron, mięso, warzywa. Przepis kulinarny Armlova - zapiekanka mięsna nie jest skomplikowana.
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 12 g
tłuszcze 37 % 11 g
węglowodany 23 % 7 g
176 kcal
IG: 71 / 0 / 29

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Gotuj nie tłustą wołowinę, aż będzie całkowicie ugotowana

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    I przepuszczamy go przez maszynę do mięsa wraz z surowymi ziemniakami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Smażyć drobno posiekaną cebulę na roztopionym maśle na złoty kolor i dodać do powstałego mięsa mielonego.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Nasmaruj patelnię olejem i posyp bułką tartą. Rozłóż na nim ugotowane mięso mielone równą warstwą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie ostrożnie wyrównaj powierzchnię mięsa mielonego nożem, aby nadać potrawie piękny wygląd. Smarujemy dobrze wymieszanym jajkiem, posypujemy oczywiście bułką tartą, a także polewamy olejem roślinnym na wierzchu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wysyłamy do nagrzanego piekarnika, gdzie pieczemy armlov przez dwadzieścia do dwudziestu pięciu minut. Gotowy armlov jest podawany pokrojony na kawałki, jak ciasto. Śmietanę kładziemy osobno na stole.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Ghee - 892   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy