skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić rosół z kapustą i ziemniakami? Do zupy możesz wziąć dowolne części kurczaka, z kością lub filetem.
Krok 2:
Kurczak jest gotowany we wrzącej osolonej wodzie. Pokrój ziemniaki na małe kawałki. Gdy kurczak będzie gotowy, dodaj do niego ziemniaki.
Krok 3:
Posiekaj cebulę.
Krok 4:
Pokrój marchewki w paski.
Krok 5:
Szynkujemy kapustę.
Krok 6:
Posiekaj koperek.
Krok 7:
Rozłóż cebulę na rozgrzanej patelni.
Krok 8:
Smaż cebulę przez dwie minuty i dodaj marchewkę.
Krok 9:
Następnie dodaj koncentrat pomidorowy do opiekania i smaż przez kolejne dwie minuty.
Krok 10:
Dodaj kapustę do zupy.
Krok 11:
Następnie koperek.
Krok 12:
Dalej opiekaj. Gotuj przez kolejne minuty i wyłącz gaz.
Krok 13:
Wlej gotową zupę do talerza i podawaj. Smacznego!!
solone zupy mięsne zawsze pod koniec gotowania. Pozostaw go na pół godziny "potu". W tym czasie sól i przyprawy przenikną do wszystkich składników. Jeszcze lepiej, jeśli użyjesz go jutro.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g