skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kotlety rybne na parze?Przygotuj składniki
Krok 2:
Filety rybne zmielić na mięso mielone
Krok 3:
Zetrzyj cebulę
Krok 4:
Zetrzyj ziemniaki
Krok 5:
Wymieszaj ryby i warzywa, sól i pieprz
Krok 6:
Dodaj jajko, wymieszaj wszystkie składniki i uformuj placki.
Krok 7:
Nasmaruj kosz do gotowania na parze. Umieść kotlety w podwójnym bojlerze.
Krok 8:
20 minut wystarczy na przygotowanie tych łatwych ciast rybnych.
Krok 9:
Oto takie kotlety! Smacznego!
jak prawidłowo pokroić całą rybę na filety? Usuń ogon, głowę i płetwy. Wzdłuż grzbietu przetnij tuszę do kręgosłupa. Odwróć na beczkę. Ostrym nożem odetnij mięso z kości grzbietowej. Odwróć tuszę i odetnij filet z drugiej strony. Oczyść wnętrze, usuwając czarny film, ponieważ jest gorzki i zepsuje smak. Spłucz i dobrze wysusz.
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g