mięso wieprzowe gotowane na parze w powolnej kuchence

bardzo proste i pyszne dla tych, którzy nie mogą być smażeni! Gotuj i Ty! Gotowana na parze wieprzowina w powolnej kuchence jest soczysta, aromatyczna i pasuje do każdego przystawki - od lekkiej sałatki warzywnej po ziemniaki w całej jej różnorodności.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 16 g
tłuszcze 58 % 22 g
węglowodany 0 % 0 g
259 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić mięso wieprzowe na parze w powolnej kuchence? Wlej wodę do miski multicookera (lub podwójnego kotła) do pożądanego poziomu, możesz natychmiast rozgrzać.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj i ubij mięso.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Włóż mięso do miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Sól i dopraw.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ustaw tryb pary i czas na około 40 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wieprzowina gotowana na parze. Pyszne i soczyste. Możesz podawać go na gorąco z przystawką lub schłodzić i ugotować z nim kanapki, sałatki i inne gadżety.

miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy