mrożone warzywa w powolnej kuchence na parze

urozmaic swoje menu pysznymi warzywami gotowanymi na parze!
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 3 g
tłuszcze 10 % 1 g
węglowodany 60 % 6 g
36 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Możesz wziąć dowolne warzywa według własnego gustu. Mam mrożoną mieszankę o nazwie "wiosenna".

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jeśli gotujesz w powolnej kuchence, oznacza to, że mrożone warzywa układamy na specjalnej tacy do gotowania na parze, jeśli gotujesz w podwójnym bojlerze, natychmiast na tacy do gotowania na parze. Wlej 1 litr wody do multicookera, zainstaluj miskę parową na górze. Zamknij pokrywę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ustaw tryb "Gotowanie na aparze" na 20 minut. Ogólnie rzecz biorąc, wystarczy 15 minut. Zobacz, jak się kochasz. Chrupać lub być bardzo miękkie))

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po 20 minutach w kuchni jest niesamowity aromat warzyw))

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ostrożnie przenieś warzywa do miski, soli i pieprzu do smaku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie polej oliwą z oliwek. Jeśli nie, Słonecznik też zejdzie. Ale uwierz mi-z oliwką jest bardziej aromatyczna)))

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I bardzo delikatnie wszystko wymieszaj. Oto gotowe mrożone warzywa gotowane na parze w powolnej kuchence. Możesz podawać je z mięsem, rybami lub jako niezależne danie)

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Jedz dla zdrowia) podałem warzywa z kiełkującymi kiełkami grochu-smaczne i zdrowe))

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Brukselka - 43   kcal/100g
  • Brukselka gotowana - 36   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g

Podobne przepisy