skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Możesz wziąć dowolne warzywa według własnego gustu. Mam mrożoną mieszankę o nazwie "wiosenna".
Krok 2:
Jeśli gotujesz w powolnej kuchence, oznacza to, że mrożone warzywa układamy na specjalnej tacy do gotowania na parze, jeśli gotujesz w podwójnym bojlerze, natychmiast na tacy do gotowania na parze. Wlej 1 litr wody do multicookera, zainstaluj miskę parową na górze. Zamknij pokrywę.
Krok 3:
Ustaw tryb "Gotowanie na aparze" na 20 minut. Ogólnie rzecz biorąc, wystarczy 15 minut. Zobacz, jak się kochasz. Chrupać lub być bardzo miękkie))
Krok 4:
Po 20 minutach w kuchni jest niesamowity aromat warzyw))
Krok 5:
Ostrożnie przenieś warzywa do miski, soli i pieprzu do smaku.
Krok 6:
Następnie polej oliwą z oliwek. Jeśli nie, Słonecznik też zejdzie. Ale uwierz mi-z oliwką jest bardziej aromatyczna)))
Krok 7:
I bardzo delikatnie wszystko wymieszaj. Oto gotowe mrożone warzywa gotowane na parze w powolnej kuchence. Możesz podawać je z mięsem, rybami lub jako niezależne danie)
Krok 8:
Jedz dla zdrowia) podałem warzywa z kiełkującymi kiełkami grochu-smaczne i zdrowe))
Krok 9:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Brukselka - 43 kcal/100g
- Brukselka gotowana - 36 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g