fasolka szparagowa na parze

to danie podbije nie tylko wegetarian! . Fasolka szparagowa gotowana na parze ma szczególny urok i niepowtarzalny smak. Danie można podawać samodzielnie lub jako dodatek, na przykład do kurczaka. Aby nadać fasoli smak, możesz użyć suchych przypraw do smaku, a także skropić naczynie odrobiną oliwy z oliwek.
nastjaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 21 g
tłuszcze 4 % 3 g
węglowodany 65 % 44 g
335 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min

1. Dokładnie umyj fasolę, odetnij twarde części łodygi po obu stronach.

2. Wlej wodę do rondla około 2,5-3 cm, niezależnie od średnicy, dodaj sól, zainstaluj sitko do pary, Wyślij do ognia.

3. Gdy woda się zagotuje, umieść przygotowaną zieloną fasolkę na sitku, przykryj patelnię pokrywką,zmniejsz ogień do średniego.

4. Gotuj fasolę na parze przez około 2-3 minuty, powinna być delikatna i jednocześnie lekko chrupiąca.

podawaj fasolę posypaną suchymi przyprawami do smaku.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy