fasolka szparagowa na parze
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Dokładnie umyj fasolę, odetnij twarde części łodygi po obu stronach.
2. Wlej wodę do rondla około 2,5-3 cm, niezależnie od średnicy, dodaj sól, zainstaluj sitko do pary, Wyślij do ognia.
3. Gdy woda się zagotuje, umieść przygotowaną zieloną fasolkę na sitku, przykryj patelnię pokrywką,zmniejsz ogień do średniego.
4. Gotuj fasolę na parze przez około 2-3 minuty, powinna być delikatna i jednocześnie lekko chrupiąca.
podawaj fasolę posypaną suchymi przyprawami do smaku.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g