łosoś na parze
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Ryby myjemy pod bieżącą wodą, kroimy na porcje.
2. Lekko posolić, posypać świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny i posypać skórką z cytryny. Pozostaw na 5-7 minut.
3. Wlej wodę do miski multicookera, włóż do niej gałązkę rozmarynu.
4. Instalujemy sitko do pary na misce, umieszczamy na nim przygotowane kawałki łososia.
5. Wybierz tryb "para", gotuj przez 10-15 minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g