skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki. Umyjemy grzyby, a jeśli trochę ciemnieją, usuniemy skórę. Odetnij krawędź nogi. Obierz i umyj ziemniaki, czosnek i cebulę.
Krok 2:
Pokrój ziemniaki na średnie kawałki i gotuj do połowy ugotowane.
Krok 3:
W międzyczasie drobno posiekaj cebulę i wyślij na patelnię z rozgrzanym olejem. Doprowadzimy go do stanu przezroczystego.
Krok 4:
Pokrój pieczarki i wyślij do cebuli na patelnię. Mieszając, dusimy je przez 5-7 minut.
Krok 5:
Następnie dodaj mąkę do grzybów, wymieszaj, a także trochę usmaż.
Krok 6:
Teraz dodaj grzyby z cebulą i mąką do garnka z ziemniakami. I gotuj przez kolejne 5-10 minut.
Krok 7:
W międzyczasie pokroimy pokrojony w kostkę ser.
Krok 8:
Wlej rozgrzaną śmietanę i posiekany ser topiony na patelnię. Sól do smaku. I dodaj czosnek starty na drobnej tarce. Wszystko to wymieszaj i zagotuj i gotuj przez kolejną minutę. Jeśli ziemniaki są miękkie, możesz je wyłączyć. Pozostaw zupę do ostygnięcia.
Krok 9:
W międzyczasie bierzemy okrągły chleb, odcinamy górę. Na środku wycinamy miękisz. Zostawiamy grube ściany.
Krok 10:
Otrzymasz taki talerz chleba. Wyjmujemy kilka kawałków grzybów i zostawiamy do dekoracji zupy. Lekko schłodzoną zupę wysyłamy do blendera i zamieniamy w puree. Wlej zupę puree do naszego talerza chlebowego i udekoruj kawałkami pieczarek.
Czeskich przepisów czosnkowych w chlebie jest wiele na każdy gust. Jeść z różnymi rodzajami mięsa, jeść z grzybami, najważniejsze jest to, że obecny jest "czosnek", a zupa ma konsystencję puree lub gęstą.
taką zupę grzybową można złagodzić bez dodawania ziemniaków i sera. Mój przepis na bardziej obfitą, bogatszą zupę puree.
jeśli dla Ciebie zupa w takim chlebie jest dużą porcją, istnieje również opcja wzięcia bułek burgerowych i nalania tam zupy. Wcześniej należy je krótko wysuszyć w piekarniku. Taką zupę należy zjeść natychmiast po podaniu, ponieważ ściany takich bułek są dość cienkie. Ale z drugiej strony są dobrze nasycone i możesz z przyjemnością zjeść cały taki "talerz" chleba!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal / 100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna pełnoziarnista - 298 kcal/100g