skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić pierogi w kuchence mikrofalowej? Przygotuj składniki zgodnie z listą. Możesz użyć dowolnych pierogów: domowych, wstępnie ugotowanych i mrożonych na przyszłość lub półproduktów zakupionych w sklepie. Kupiłam pierogi mięsne. Zestaw przypraw można zmienić w zależności od preferencji smakowych. Zagotuj wodę w czajniku, a następnie proces gotowania znacznie przyspieszy.
Krok 2:
Pierogi nie muszą być wcześniej rozmrażane. Do gotowania pierogów w kuchence mikrofalowej lepiej jest użyć glinianego garnka lub innego wysokiego naczynia ogniotrwałego, aby bulion nie rozpryskiwał się podczas gotowania. Aby zwiększyć prawdopodobieństwo utrzymania w czystości kuchenki mikrofalowej, lepiej umieścić garnek z pierogami na talerzu. Natychmiast napełnij pierogi w garnku gorącą wodą.
Krok 3:
Możesz zwiększyć ilość wody w zależności od tego, jakie danie zostanie podane pierogi (drugie lub gorące w garnku z bulionem). Dodaj sól do smaku, w razie potrzeby możesz dodać więcej przypraw. Włożyłem liść laurowy, zawsze dodaję go podczas gotowania pierogów mięsnych, aby stłumić specyficzny smak wieprzowiny i wołowiny w naczyniu. Umieść garnek w kuchence mikrofalowej.
Krok 4:
Ustaw moc na co najmniej 900 i przybliżony czas 5-8 minut. Będziesz musiał skupić się na swojej technice i sam określić czas. Dodatkowo podziel go na dwa przebiegi gotowania, aby kontrolować proces gotowania pierogów i uniknąć gwałtownego wrzenia bulionu.
Krok 5:
Wyjmij pierogi z bulionu łyżką cedzakową, podawaj z majonezem, śmietaną lub innym sosem, posypując posiekanymi świeżymi ziołami. Bardzo szybki sposób przygotowania pierogów ma niestety jeden minus. Za jednym razem możesz ugotować tylko jedną porcję, więc dla dużej rodziny lepiej jest użyć klasycznej metody-gotowania pierogów na kuchence. Smacznego!
pamiętaj, że kuchenki mikrofalowe nie działają w ten sam sposób. Czas gotowania i zalecana & nbsp; moc mogą różnić się od podanych w przepisie. Przeczytaj instrukcje dotyczące urządzenia i weź pod uwagę specyfikę swojego sprzętu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pierogi - 255 kcal/100g