skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Kiełbaski lepiej wybierać z naturalnym składem. W takim przypadku ich stosowanie będzie nie tylko przyjemne, ale także bezpieczne dla zdrowia.
Krok 2:
Jeśli pojedyncza skorupa kiełbasek nie jest naturalna, należy je uwolnić od skorupy. Aby to zrobić, wygodnie jest podważyć końcówkę skorupy z jednej strony małym nożem i usunąć ją za jednym razem.
Krok 3:
Aby jedzenie kiełbasek było nie tylko przyjemne dla żołądka, ale także radosne dla oka, radzę wykonać płytkie nacięcia na całej długości kiełbasy. Ukośnie jak na zdjęciu.
Krok 4:
Następnie dokładnie te same cięcia należy wykonać, odwracając kiełbaski. Rezultatem są nacięcia w kształcie krzyża, które po obróbce cieplnej nadadzą kiełbasom jeszcze bardziej atrakcyjny i apetyczny wygląd.
Krok 5:
Przenieś kiełbaski na talerz nadający się do kuchenki mikrofalowej. Co najważniejsze, nie powinien mieć pozłacanych elementów. Nie powinien być wykonany z metalu ani cienkiego plastiku. Gotuj kiełbaski przez cztery minuty z mocą osiemset watów.
Krok 6:
Oczywiście wszystko zależy od cech różnych kuchenek mikrofalowych. Niektóre mają wyższą moc, inne-niższą. Niektóre, ze względu na swoje właściwości techniczne, zmniejszają moc wyjściową po określonym czasie pracy przy maksymalnej mocy. Warto więc skupić się na naturze cięć na samych kiełbasach. Nacięcia powinny się otworzyć i lekko wyskoczyć. Oznacza to, że kiełbaski są już dość dobrze rozgrzane w środku i gotowe do spożycia.
warto pamiętać, że kiełbaski gotowane w kuchence mikrofalowej mają inny smak niż te gotowane w garnku. Mam na myśli ilość soli. Z kuchenki mikrofalowej kiełbaski są bardziej słone. Być może jest to subiektywna opinia, ale z tego powodu osobiście wolę gotować kiełbaski w wodzie. Wydają mi się delikatniejsze w smaku.
ale bezwarunkowym plusem kiełbasek według tego przepisu jest szybkość gotowania. W końcu, jeśli policzysz, gotowanie kiełbasek w kuchence mikrofalowej oszczędza aż siedemdziesiąt pięć procent czasu!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kiełbaski"mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g