Pizza w kubku w kuchence mikrofalowej

najbardziej niesamowita Pizza, jaką jadłem w życiu! Jako odmiana, gdy nie ma czasu na przygotowanie tradycyjnej pizzy, ma miejsce. To danie wraz z sosem, serem i mini pepperoni i naprawdę smakuje jak pizza. Ale jeśli nie jesteś gotowy na eksperymenty, pomiń ten przepis :)
UnicornSteakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 9 g
tłuszcze 36 % 18 g
węglowodany 46 % 23 g
294 kcal
IG: 4 / 17 / 78

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić pizzę w kubku? Przesiej mąkę pszenną najwyższej jakości do kubka nadającego się do kuchenki mikrofalowej, dodaj proszek do pieczenia, sodę i sól. Przypomnę, że nie wszystkie naczynia nadają się do kuchenki mikrofalowej! Na pewno nie pasuje Metal, pozłacany i cienki plastik.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj mleko i oliwę z oliwek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj ciasto łyżką, aż będzie gładkie. Spłaszcz ciasto.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj sos pomidorowy. Mam domowej roboty, ale wystarczy keczup, a nawet pasta pomidorowa.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zetrzyj ser na grubej tarce i ułóż na nim kilka pierścieni mini peperoni. Można go zastąpić dowolnymi małymi kiełbaskami wędzonymi na surowo, a nawet kiełbasami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posyp pizzę suszonymi włoskimi ziołami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Piecz pizzę w kuchence mikrofalowej przez 5-7 minut z mocą 800 watów do miękkości. Skoncentruj się na tym, że ser się stopił, a sama Pizza zwiększyła swoją objętość.

jeśli zamierzam ponownie ugotować, prawdopodobnie zmniejszę procent o 30 ilość ciasta. Miałem go dużo.

ciekawa opcja przekąsek dla bardzo zapracowanych. Kilka minut i gotowe pyszne danie, które może zaspokoić nawet silny głód.

ale wiesz, co zrobiłem po tym, jak zjedliśmy tę ucztę? Postawiłam ciasto drożdżowe na włoskiej pizzy na cienkim cieście :)

smacznego!

jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

pamiętaj, że kuchenki mikrofalowe nie działają w ten sam sposób. Czas gotowania i zalecana moc mogą różnić się od podanych w przepisie. Przeczytaj instrukcje dotyczące urządzenia i weź pod uwagę specyfikę swojego sprzętu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona na surowo - 530   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g
  • Włoska mieszanka ziół - 259   kcal/100g

Podobne przepisy