skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić pizzę w kubku? Przesiej mąkę pszenną najwyższej jakości do kubka nadającego się do kuchenki mikrofalowej, dodaj proszek do pieczenia, sodę i sól. Przypomnę, że nie wszystkie naczynia nadają się do kuchenki mikrofalowej! Na pewno nie pasuje Metal, pozłacany i cienki plastik.
Krok 2:
Dodaj mleko i oliwę z oliwek.
Krok 3:
Wymieszaj ciasto łyżką, aż będzie gładkie. Spłaszcz ciasto.
Krok 4:
Dodaj sos pomidorowy. Mam domowej roboty, ale wystarczy keczup, a nawet pasta pomidorowa.
Krok 5:
Zetrzyj ser na grubej tarce i ułóż na nim kilka pierścieni mini peperoni. Można go zastąpić dowolnymi małymi kiełbaskami wędzonymi na surowo, a nawet kiełbasami.
Krok 6:
Posyp pizzę suszonymi włoskimi ziołami.
Krok 7:
Piecz pizzę w kuchence mikrofalowej przez 5-7 minut z mocą 800 watów do miękkości. Skoncentruj się na tym, że ser się stopił, a sama Pizza zwiększyła swoją objętość.
jeśli zamierzam ponownie ugotować, prawdopodobnie zmniejszę procent o 30 ilość ciasta. Miałem go dużo.
ciekawa opcja przekąsek dla bardzo zapracowanych. Kilka minut i gotowe pyszne danie, które może zaspokoić nawet silny głód.
ale wiesz, co zrobiłem po tym, jak zjedliśmy tę ucztę? Postawiłam ciasto drożdżowe na włoskiej pizzy na cienkim cieście :)
smacznego!
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
pamiętaj, że kuchenki mikrofalowe nie działają w ten sam sposób. Czas gotowania i zalecana moc mogą różnić się od podanych w przepisie. Przeczytaj instrukcje dotyczące urządzenia i weź pod uwagę specyfikę swojego sprzętu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona na surowo - 530 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Włoska mieszanka ziół - 259 kcal/100g