warzywa w kuchence mikrofalowej jak gotować w torbie na winegret
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj warzywa szczotką i osusz. Nakłuj marchewki nożem lub widelcem.
Krok 2:
Włóż buraki do torby, zrób kilka dziur w torbie. Jeśli gotujesz ziemniaki - również w torbie.
Krok 3:
Umieść warzywa w kuchence mikrofalowej.
Krok 4:
Moc 800 W, Czas 6 minut.
Krok 5:
Odwróć warzywa. Ustaw czas na 4 minuty.
Krok 6:
Marchewki są gotowe. Gotowość określa się dotykiem lub nakłuciem (nożem, widelcem, wykałaczką).
Krok 7:
Buraki gotują się nieco dłużej w zależności od wielkości i świeżości.
Krok 8:
Ostudzić warzywa - i można gotować sałatki, przekąski, lub pokroić, doprawić i podawać jako dodatek dietetyczny do gotowanej piersi.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g