skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować, weź kubek, w którym składniki zmieszane razem nie zajmą więcej niż trzy piąte jego objętości!
w ten sposób, piecząc w kuchence mikrofalowej, babeczka nie wypłynie, gdy zacznie zwiększać objętość :)
wymieszaj wszystkie składniki przepisu, aż będą gładkie.
posyp kawałkami czekolady lub toffi, karmelem-eksperymentuj!
przy maksymalnej mocy gotuj w kuchence mikrofalowej przez 2 do 5 minut-czas zależy od cech kuchenki mikrofalowej.
pomimo ostrzeżeń dotyczących kubka, po raz pierwszy nadal konieczne jest upewnienie się, że babeczka nie ucieknie i nie skończy.
aby to zrobić, możesz najpierw ustawić na krótszy czas, sprawdzić gotowość i, jeśli to konieczne, dodać więcej czasu.
oprócz gorących napojów babeczka nadal świetnie komponuje się z lodami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal / 100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g