skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić Charlotte z jabłkami w kuchence mikrofalowej? Przygotuj do tego wszystko, czego potrzebujesz. Przesiej mąkę przez sito. aby nasycić ją tlenem. Dzięki temu gotowe wypieki będą bardziej bujne. Jabłka wybierz słodko-kwaśny smak.
Krok 2:
W przypadku ciasta połącz jajka z cukrem i ubijaj je przez 2-3 minuty przy maksymalnej mocy miksera. Staną się bujne z dużą ilością bąbelków. Ubijaj, aż będzie gęsty.
Krok 3:
Następnie dodaj mąkę z sodą i wanilią do jajek i po prostu wszystko wymieszaj. Ubijanie nie jest konieczne. Mąka doskonale wtrąca się w kilka technik. Mąka może zająć ci mniej lub więcej, spójrz na ciasto.
Krok 4:
Gotowe ciasto nie będzie gęste, ale też nie będzie zbyt rzadkie. Wygląda na to, że stara się zachować formę, ale mu się nie udaje.
Krok 5:
Z jabłek usuń rdzeń i pokrój je na kawałki. Weź liczbę jabłek według własnego gustu. Możesz dodać tylko 1 jabłko. I możesz pokroić 5-6 sztuk. Im więcej jabłek, tym bardziej soczyste będzie gotowe ciasto.
Krok 6:
Posiekane jabłka wymieszać z przygotowanym ciastem.
Krok 7:
W przypadku kuchenki mikrofalowej weź odpowiednie naczynia. Mam szklaną miskę. Przykryj spód miski folią spożywczą (po prostu nie rób tego w piekarniku) i lekko posmaruj olejem roślinnym. Ciasto z jabłkami przełożyć do miski i wygładzić. Umieścić w kuchence mikrofalowej. Moje ciasto gotowało się z mocą 700W przez 16 minut. Po 10 minutach gotowania sprawdzam, czy jest gotowy. W tym czasie Centrum jest nadal wyraźnie surowe. Dlatego dodajemy czas i podążamy za ciastem.
Krok 8:
Po upływie czasu pieczenia pozostaw ciasto na 7-10 minut w kuchence mikrofalowej.
Krok 9:
Wyjmij Charlotte z miski i zdejmij z niej folię. Jeśli jesteś zdezorientowany białym kolorem ciasta, możesz polać go czekoladą. Ale moim zdaniem czekolada zakłóci smak jabłek. Więc posypałam cukrem pudrem. Samo ciasto jest delikatniejsze i bardziej wilgotne niż z piekarnika. Bardzo nam się podoba! Poczęstuj się i Ty!
skąd wiesz, czy jajko jest świeże? Rozbij go do osobnego pojemnika. Przede wszystkim nie powinno być nieprzyjemnego zapachu. Białko świeżych jaj będzie czyste i czyste. Żółtko nie powinno się rozprzestrzeniać i będzie błyszczące, wypukłe, jednolite.
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
zawsze pieczone w kuchence mikrofalowej będzie się różnić smakiem i strukturą ciasta z tego, który został zrobiony w piekarniku lub powolnej kuchence. To nie znaczy, że jest zła / dobra-jest po prostu inne . Okruchy ciasta, ciasta, zapiekanki i tak dalej będą niezwykłe i możliwe, że ci się nie spodoba. Jeśli masz wątpliwości co do smaku potraw z ciasta w kuchence mikrofalowej, lepiej ich nie gotować!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g