skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić gorące kanapki w kuchence mikrofalowej? Przygotuj składniki. Wziąłem pokrojony Bochenek, ale zrobi to tosty lub zwykły biały chleb. Jeśli masz cały chleb lub bochenek, pokrój go na plastry o tej samej grubości (około 1 cm) i wielkości.
Krok 2:
Pomidory nie muszą być miękkie i bardzo soczyste, w przeciwnym razie dadzą dużo soku, a kanapki będą mokre. Umyj pomidora, osusz ręcznikami papierowymi i pokrój ostrym nożem w cienkie kółka.
Krok 3:
Twardy ser wybierz wysokiej jakości i smaczny, od tego będzie zależeć smak przyszłych kanapek. Powinien również dobrze się stopić. Odpowiedni jest zwykły twardy ser, taki jak Rosyjski. Możesz go zastąpić według własnego gustu mozzarellą bez smaku lub suluguni.
Krok 4:
Kromki bochenka lub chleba posmaruj cienką warstwą miękkiego masła. Posyp czerwoną mieloną papryką według własnych upodobań.
Krok 5:
Talerz, na którym będziesz układać kanapki, przykryj ręcznikiem papierowym. Jest to konieczne, aby podczas gotowania w kuchence mikrofalowej chleb od dołu nie gromadził wilgoci.
Krok 6:
Ułóż kanapki w kółko, pozostawiając pusty środek. Więc ciepło rozprzestrzeni się równomiernie.
Krok 7:
Na plasterki bochenka ułóż plastry pomidorów (1-2 szt.).
Krok 8:
Ułóż plastry sera na pomidorach (1-3 plastry na każdą kanapkę).Gotuj kanapki w kuchence mikrofalowej z pełną mocą, aż ser się rozpuści, około 1 minuty.
Krok 9:
Kanapki z gorącym serem podawaj od razu, aż ostygną, nie będą tak smaczne. Przed podaniem możesz posypać posiekanymi ziołami, na przykład koperkiem, zieloną cebulą. Uwielbiam sezam, więc posypałam nim kanapki na wierzchu. Jako dodatek do takich kanapek odpowiednie są świeże liście sałaty, ulubione sosy. Smacznego!
przepis można uzupełnić. Na przykład, kładąc na kanapkach plastry gotowanej lub pół wędzonej kiełbasy, szynki pokrojonej w plastry kiełbasy.
można lekko usmażyć na suchej patelni pieczarki pokrojone w cienkie plasterki i ułożyć na kiełbasie. Na wierzchu plasterki pomidora i sera.
zamiast masła chleb można posmarować cienką warstwą sosu pomidorowego lub niczego nie posmarować. Spróbuj, jak najbardziej Ci się spodoba.
pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.
pamiętaj, że kuchenki mikrofalowe nie działają w ten sam sposób. Czas gotowania i zalecana moc mogą różnić się od podanych w przepisie. Przeczytaj instrukcje dotyczące urządzenia i weź pod uwagę specyfikę swojego sprzętu.
pieczenie w kuchence mikrofalowej zawsze będzie się różnić smakiem i strukturą ciasta z tego, który został wykonany w piekarniku lub powolnej kuchence. To nie znaczy, że jest zła / dobra-jest po prostu inne . Okruchy ciasta, ciasta, zapiekanki i tak dalej będą niezwykłe i możliwe, że ci się nie spodoba. Jeśli masz wątpliwości co do smaku potraw z ciasta w kuchence mikrofalowej, lepiej ich nie gotować!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g