pomidory z serem w powolnej kuchence

szybko, prosto, apetycznie, oryginalnie, w pośpiechu! Pomidory z serem pieczone w powolnej kuchence to świetna opcja na gorącą przekąskę na każdą ucztę, świąteczną lub codzienną. Przygotowanie ich nie będzie trudne, ponieważ wspaniała asystentka wykona dla ciebie główną funkcję.
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 5 g
tłuszcze 60 % 12 g
węglowodany 15 % 3 g
102 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec pomidory z serem w powolnej kuchence? Przygotuj jedzenie. Pomidory wybierz średniej wielkości i mocne, miękkie owoce mogą zamienić się w owsiankę podczas pieczenia. Ser weź dowolny miękki, który dobrze się topi. Mam mozzarellę, Adyghe jest w porządku. Możesz użyć dowolnej zieleni do smaku. Podobnie jak przyprawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw przygotuj pomidory. Umyj je dobrze i osusz. Odetnij górną część każdego pomidora łodygą, ale nie wyrzucaj ich, będą służyć jako pokrywki. Łyżką zeskrob wnętrze pomidor. Okazuje się, że są to kubki. Nie wyrzucaj miąższu, zamrażaj go i używaj później do przygotowywania sosów lub zup.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj ser na grubej tarce.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umyj koperek lub inne warzywa i dobrze wysusz. Drobno posiekaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Weź miskę, włóż do niej starty ser, ubij jajko. Przełóż obrane ząbki czosnku przez prasę. Dodaj sól i pieprz, pamiętaj tylko, że ser zawiera również sól, nie przesadzaj z nią. Wlej oliwę z oliwek, pozostaw trochę do smarowania miski i pomidorów. Zamiast tego możesz wziąć zwykły warzywo lub majonez. Dodaj posiekane warzywa.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj. Nadzienie jest gotowe.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Odetnij okrągłą część pomidorów na spodzie, aby mogły stać prosto i nie spaść. Napełnij je mieszanką jajeczno-serową. Przykryj każdego pomidora ściętymi pokrywkami.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Weź miskę wolnowaru i posmaruj ją odrobiną oleju, warzywnego lub kremowego. Połóż przygotowane pomidory na dnie. Nasmaruj szczyty pozostałym olejem, wygodniej jest to zrobić za pomocą pędzla do gotowania.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ustaw miskę w powolnej kuchence. Włącz na nim tryb odpowiedni do pieczenia, mam to & quot; pieczenie & quot;. Radzę ustawić czas na bardzo krótki, 10 minut. Dłuższy czas trwania może zmienić pomidory w papkę. Po 10 minutach otwórz pokrywkę i sprawdź, w jakim stanie są. Jeśli zmiękłeś, a ser się stopił, wyjmij go — Jeśli nie, trzymaj dalej. Zajęło mi to 15 minut, ale lepiej byłoby 10.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wyjmij gotowe pomidory z powolnej kuchenki, ostudź trochę i podawaj jako przystawkę lub dodatek do przystawki. Są smaczne zarówno na gorąco, jak i na zimno. Smacznego!

pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki. 

skąd wiesz, czy jajko jest świeże? Rozbij go do osobnego pojemnika. Przede wszystkim nie powinno być nieprzyjemnego zapachu. Białko świeżych jaj będzie czyste i czyste. Żółtko nie powinno się rozprzestrzeniać i będzie błyszczące, wypukłe, jednolite.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy