skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec pomidory z serem w powolnej kuchence? Przygotuj jedzenie. Pomidory wybierz średniej wielkości i mocne, miękkie owoce mogą zamienić się w owsiankę podczas pieczenia. Ser weź dowolny miękki, który dobrze się topi. Mam mozzarellę, Adyghe jest w porządku. Możesz użyć dowolnej zieleni do smaku. Podobnie jak przyprawy.
Krok 2:
Najpierw przygotuj pomidory. Umyj je dobrze i osusz. Odetnij górną część każdego pomidora łodygą, ale nie wyrzucaj ich, będą służyć jako pokrywki. Łyżką zeskrob wnętrze pomidor. Okazuje się, że są to kubki. Nie wyrzucaj miąższu, zamrażaj go i używaj później do przygotowywania sosów lub zup.
Krok 3:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 4:
Umyj koperek lub inne warzywa i dobrze wysusz. Drobno posiekaj.
Krok 5:
Weź miskę, włóż do niej starty ser, ubij jajko. Przełóż obrane ząbki czosnku przez prasę. Dodaj sól i pieprz, pamiętaj tylko, że ser zawiera również sól, nie przesadzaj z nią. Wlej oliwę z oliwek, pozostaw trochę do smarowania miski i pomidorów. Zamiast tego możesz wziąć zwykły warzywo lub majonez. Dodaj posiekane warzywa.
Krok 6:
Wymieszaj. Nadzienie jest gotowe.
Krok 7:
Odetnij okrągłą część pomidorów na spodzie, aby mogły stać prosto i nie spaść. Napełnij je mieszanką jajeczno-serową. Przykryj każdego pomidora ściętymi pokrywkami.
Krok 8:
Weź miskę wolnowaru i posmaruj ją odrobiną oleju, warzywnego lub kremowego. Połóż przygotowane pomidory na dnie. Nasmaruj szczyty pozostałym olejem, wygodniej jest to zrobić za pomocą pędzla do gotowania.
Krok 9:
Ustaw miskę w powolnej kuchence. Włącz na nim tryb odpowiedni do pieczenia, mam to & quot; pieczenie & quot;. Radzę ustawić czas na bardzo krótki, 10 minut. Dłuższy czas trwania może zmienić pomidory w papkę. Po 10 minutach otwórz pokrywkę i sprawdź, w jakim stanie są. Jeśli zmiękłeś, a ser się stopił, wyjmij go — Jeśli nie, trzymaj dalej. Zajęło mi to 15 minut, ale lepiej byłoby 10.
Krok 10:
Wyjmij gotowe pomidory z powolnej kuchenki, ostudź trochę i podawaj jako przystawkę lub dodatek do przystawki. Są smaczne zarówno na gorąco, jak i na zimno. Smacznego!
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
skąd wiesz, czy jajko jest świeże? Rozbij go do osobnego pojemnika. Przede wszystkim nie powinno być nieprzyjemnego zapachu. Białko świeżych jaj będzie czyste i czyste. Żółtko nie powinno się rozprzestrzeniać i będzie błyszczące, wypukłe, jednolite.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g