skład / składniki
metoda gotowania
1. Rozbij jajka do głębokiej miski, wlej cukier, ubij masę mikserem, aż stanie się całkowicie lekka i zwiększy objętość dwa razy.
2. Następnie przesiej mąkę do bujnej masy, delikatnie wymieszaj ją ruchami od góry do dołu, aby ciasto było maksymalnie bujne i przewiewne.
3. Moje truskawki, oderwij łodygi, lekko wysusz.
4. Smarujemy miskę multicookera kawałkiem masła i wlewamy do niego ciasto, a następnie rozprowadzamy przygotowane truskawki, jakby wciskając je w ciasto, wybieramy tryb "Pieczenie" i czas gotowania - 1 godzinę.
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
5. Po sygnale dźwiękowym wyjmujemy ciasto za pomocą Sitka do pary, posypujemy cukrem pudrem, w razie potrzeby dekorujemy truskawkami.
miłej herbaty dla ciebie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g