omlet w podwójnym bojlerze

omlet w podwójnym bojlerze to szybkie i zdrowe śniadanie. Przygotuj omlet na śniadanie w podwójnym bojlerze. Omlet w podwójnym bojlerze to doskonały wybór zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Przygotowanie jest bardzo proste, szczególnie w porcjach - bezpośrednio w nich i podawaj, kładąc na talerzu, jest bardzo wygodne. Podawaj omlet z kanapkami z serem maślanym lub po prostu ze świeżym chlebem, ozdobionym gałązką zieleni. Smacznego!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 8 g
tłuszcze 39 % 7 g
węglowodany 17 % 3 g
74 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

przygotuj produkty według listy.
1. Rozbij jajka do miski, ubij je dobrze widelcem, aż będą całkowicie gładkie.
2. Wlej mleko, sól i ponownie ubij. Francuzi uważają, że masę omletową należy ubijać przez co najmniej 7 minut - tylko wtedy otrzymasz pełnoprawny bujny omlet.
3. Posmaruj foremki masłem. Wlej do nich mieszankę jajeczną.
4. Wlej wodę do podwójnego bojlera i zagotuj. Umieść kokilki w misce do gotowania na parze i gotuj przez 8-10 minut, lekko gotując.
5. Kiedy omlet jest puszysty - jest gotowy! To prawda, że po otwarciu pokrywy parowca lekko się uspokoi - to normalne. Podawaj natychmiast!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy