kalafior w podwójnym bojlerze

Łatwe, świeże, smaczne danie dla każdego, kto obserwuje swoją sylwetkę. Czasami chcesz czegoś świeżego, lekkiego, niskokalorycznego, ale jednocześnie smacznego. Dania na parze w tym przypadku są po prostu idealne! Zachowują świeży smak warzyw, a jednocześnie wszystkie ich zalety. Wydawałoby się - & quot; co jest prostsze? Włożyłem go do parowaru-i to wszystko!". Ale podzielę się kilkoma sekretami, z którymi to danie będzie się bawić w nowy sposób i okaże się nie tylko przydatne, ale także bardzo smaczne!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 2 g
tłuszcze 22 % 2 g
węglowodany 56 % 5 g
44 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Oto wszystkie niezbędne składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Kalafior umyć, usunąć zewnętrzne liście

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    We wrzącej wodzie rozpuść łyżkę soli

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zanurz kapustę w solonej wrzącej wodzie, aby całkowicie ją przykryła. Ten etap pomoże pozbyć się niechcianych mieszkańców, których może nie być widoczne zwykłym okiem, i usunie gorycz, która może być obecna w gotowym naczyniu

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po 2-3 minutach wyjmujemy kapustę z wrzącej wody

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozbieramy na kwiatostany i wkładamy do miski do gotowania na parze

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zainstaluj stojak w podwójnym kotle. Mam Multicooker jako podwójny kocioł, który całkowicie go zastępuje. Używasz metody gotowania na parze, która jest ci znana

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Potrzebujemy 25 minut w trybie & quot;na parze & quot; lub 25 minut na kuchence w podwójnym bojlerze-wybierz oczywiście

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Podczas gotowania kapusty przygotujemy szybki i pyszny sos, który uzupełni smak gotowego dania! Oto wszystkie potrzebne składniki

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wyciskamy czosnek do śmietany

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Drobno posiekaj koperek

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj go do śmietany z czosnkiem

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wymieszaj-i voila, nasz sos jest gotowy!

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Po 25 minutach nasza kapusta jest również gotowa!

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Posyp kapustę na parze sokiem z cytryny, dzięki czemu będzie miała odrobinę pikanterii

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Jemy na ciepło lub na zimno z sosem

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy