skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oto wszystkie niezbędne składniki
Krok 2:
Kalafior umyć, usunąć zewnętrzne liście
Krok 3:
We wrzącej wodzie rozpuść łyżkę soli
Krok 4:
Zanurz kapustę w solonej wrzącej wodzie, aby całkowicie ją przykryła. Ten etap pomoże pozbyć się niechcianych mieszkańców, których może nie być widoczne zwykłym okiem, i usunie gorycz, która może być obecna w gotowym naczyniu
Krok 5:
Po 2-3 minutach wyjmujemy kapustę z wrzącej wody
Krok 6:
Rozbieramy na kwiatostany i wkładamy do miski do gotowania na parze
Krok 7:
Zainstaluj stojak w podwójnym kotle. Mam Multicooker jako podwójny kocioł, który całkowicie go zastępuje. Używasz metody gotowania na parze, która jest ci znana
Krok 8:
Potrzebujemy 25 minut w trybie & quot;na parze & quot; lub 25 minut na kuchence w podwójnym bojlerze-wybierz oczywiście
Krok 9:
Podczas gotowania kapusty przygotujemy szybki i pyszny sos, który uzupełni smak gotowego dania! Oto wszystkie potrzebne składniki
Krok 10:
Wyciskamy czosnek do śmietany
Krok 11:
Drobno posiekaj koperek
Krok 12:
Dodaj go do śmietany z czosnkiem
Krok 13:
Wymieszaj-i voila, nasz sos jest gotowy!
Krok 14:
Po 25 minutach nasza kapusta jest również gotowa!
Krok 15:
Posyp kapustę na parze sokiem z cytryny, dzięki czemu będzie miała odrobinę pikanterii
Krok 16:
Jemy na ciepło lub na zimno z sosem
Krok 17:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g