brokuły z kapusty w podwójnym kotle

łatwe, smaczne danie to świetny dodatek do mięsa, nie przegap tego! Bardzo lubię sos sojowy i dlatego przy gotowaniu brokułów w podwójnym bojlerze używam tego konkretnego przepisu. I ogólnie brokuły z podwójnego kotła - po prostu połysk! Kolor jest bardzo dobrze zachowany, a konsystencja jest przyjemna. 10 minut, jak w przepisie, okazało się najbardziej: już miękkie, ale jeszcze nie spryskane. Być może z tych trzech przepisów z tym warzywem, które ostatnio zrobiłem, ta metoda gotowania jest optymalna, lepsza niż gotowanie lub duszenie. Ogólnie rzecz biorąc, bardzo lubię brokuły i połączenie sosu sojowego z miodem, ale jakoś nie zgadłem, żeby je połączyć.
MagnagoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 4 g
tłuszcze 24 % 5 g
węglowodany 57 % 12 g
85 kcal
IG: 54 / 0 / 46

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jeszcze przed rozpoczęciem pracy ze składnikami należy zagotować wodę do podwójnego kotła (1-1, 5 litra).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Brokuły umyć, osuszyć, podzielić na & quot; różyczki"

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umieść kapustę w podwójnym bojlerze (po ugotowaniu) i gotuj przez 10 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj paprykę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połącz płynne składniki sosu,...

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ubij je trzepaczką (lub widelcem, ale trzepaczką jest bardziej jednorodna) i dodaj pieprz. Sami wiecie, w gotowej formie (po wymieszaniu) kapusta będzie już brązowawa i niefotogeniczna, więc dla & quot; ostatecznego & quot; zdjęcia tylko łyżeczka kapała. Oczywiście, aby było pyszne, musisz wszystko wlać i wymieszać.

brokuły gotowane na parze można gotować zarówno ze świeżych główek kapusty, jak i mrożonych. Kupując mrożone warzywa, staraj się kupować je w przezroczystej torbie, aby zawartość i jej przybliżona jakość były widoczne.
podawaj brokuły na stole, polewając gotowym sosem.
jak widać, nie ma nic skomplikowanego w przygotowywaniu brokułów według tego przepisu, a korzystanie z urządzeń kuchennych znacznie ułatwia zadanie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy