brokuły z kapusty w podwójnym kotle
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jeszcze przed rozpoczęciem pracy ze składnikami należy zagotować wodę do podwójnego kotła (1-1, 5 litra).
Krok 2:
Brokuły umyć, osuszyć, podzielić na & quot; różyczki"
Krok 3:
Umieść kapustę w podwójnym bojlerze (po ugotowaniu) i gotuj przez 10 minut.
Krok 4:
Drobno posiekaj paprykę.
Krok 5:
Połącz płynne składniki sosu,...
Krok 6:
Ubij je trzepaczką (lub widelcem, ale trzepaczką jest bardziej jednorodna) i dodaj pieprz. Sami wiecie, w gotowej formie (po wymieszaniu) kapusta będzie już brązowawa i niefotogeniczna, więc dla & quot; ostatecznego & quot; zdjęcia tylko łyżeczka kapała. Oczywiście, aby było pyszne, musisz wszystko wlać i wymieszać.
brokuły gotowane na parze można gotować zarówno ze świeżych główek kapusty, jak i mrożonych. Kupując mrożone warzywa, staraj się kupować je w przezroczystej torbie, aby zawartość i jej przybliżona jakość były widoczne.
podawaj brokuły na stole, polewając gotowym sosem.
jak widać, nie ma nic skomplikowanego w przygotowywaniu brokułów według tego przepisu, a korzystanie z urządzeń kuchennych znacznie ułatwia zadanie.
podawaj brokuły na stole, polewając gotowym sosem.
jak widać, nie ma nic skomplikowanego w przygotowywaniu brokułów według tego przepisu, a korzystanie z urządzeń kuchennych znacznie ułatwia zadanie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g