Jak i ile gotować jajka w podwójnym bojlerze

szybkie, smaczne - ulubione śniadanie dla każdego. Szybko, smacznie, zdrowo. Jajko tak parowiec
Avbor1PROAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 13 g
tłuszcze 44 % 11 g
węglowodany 4 % 1 g
157 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

1. Nie przebijamy jajka.
2. Włóż jajko do podwójnego kotła.
3. Stawiamy na czas wskazany na zdjęciu do przepisu
4. Wlej zimną wodę do pojemnika.
5. Wyjmujemy jajko i wkładamy do zimnej wody.
6. Po kilku minutach wyjmujemy jajko.
7. Jest gotowy do użycia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g

Podobne przepisy