zapiekanka z twarogu w podwójnym bojlerze
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
w blenderze ubij twaróg, jajka, cukier, semolinę, wanilinę na gładką masę.
obrane jabłka kroimy w kostkę i dodajemy do masy.
przenieś masę twarogową do miski ryżowej z podwójnego kotła. I pieczemy przez 40-45 minut.
gotową zapiekankę z twarogu podaje się lekko schłodzoną.
obrane jabłka kroimy w kostkę i dodajemy do masy.
przenieś masę twarogową do miski ryżowej z podwójnego kotła. I pieczemy przez 40-45 minut.
gotową zapiekankę z twarogu podaje się lekko schłodzoną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g