Chude kotlety szczupakowe
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Przewiń filety ze szczupaka w maszynce do mięsa.
2. Moczyć biały chleb przez kilka minut w niewielkiej ilości wody.
3. Dodaj namoczony chleb, wstępnie wyciśnięty, do mielonej ryby.
4. Posyp solą i czarnym pieprzem.
5. Wszystko dokładnie wymieszaj i uformuj kotlety z powstałego mięsa mielonego.
6. Każdy kotlet obtocz w bułce tartej ze wszystkich stron.
7. Nasmaruj powierzchnię podwójnego kotła olejem roślinnym, połóż kotlety.
8. Gotuj kotlety na parze przez 20 minut.
podawaj placki rybne na ciepło, posypane posiekanym koperkiem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Szczupak w sosie pomidorowym - 108 kcal/100g
- Szczupak gotowany - 98 kcal/100g
- Szczupak przypływowy - 90 kcal/100g
- Szczupak świeży - 82 kcal/100g
- Szczupak faszerowany - 141 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g