skład / składniki
metoda gotowania
1. Z filetów z indyka zrób mięso mielone. Do tego nadaje się maszynka do mięsa, blender i inne Niszczarki. Możesz również zrobić posiekane mięso mielone siekierą lub ostrym nożem.
2. Ugotuj ryż do połowy ugotowany w wygodny dla Ciebie sposób. Podczas gotowania soli ryż. Nie musisz płukać ryżu.
3. Obierz cebulę, marchewkę i cukinię i zetrzyj je na średniej lub drobnej tarce. Przełóż 2 ząbki czosnku przez prasę.
4. Wymieszaj mięso mielone i warzywa z czosnkiem, dodaj sól i ulubione przyprawy do smaku.
5. Mokrymi rękami uformuj klopsiki. Włóż klopsiki i ząbek czosnku pokrojony na pół do miski do gotowania na parze. Możesz również umieścić zioła do aromatyzowania-świeżą gałązkę rozmarynu lub tymianku, bazylię... Jeśli zioła są małe, włóż je do małej miski.
6. Gotuj klopsiki przez pół godziny.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g