skład / składniki
metoda gotowania
1. Oddziel liście kału od sadzonek i grubo posiekaj.
2. Średnio posiekaj pióra zielonej cebuli i cebuli. Drobno posiekaj czosnek.
3. Oddziel świeży tymianek od gałązek.
4. Odetnij łodygę z liści boćwiny i ugniataj grubą główną żyłę na liściu widelcem.
5. Blanszuj liście przez minutę. Wyjmij z wrzącej wody, osusz i ostudź.
6. Podsmaż cebulę na złoty kolor i dodaj jarmuż, czosnek, tymianek i zieloną cebulę. Gotuj, aż kapusta zostanie podgrzana.
7. Krewetki lekko szybko podsmażyć na gorącej patelni na oliwie z oliwek.
8. Wymieszaj kapustę, jajko i ryż. Dodaj sól, pieprz.
9. Podziel nadzienie na 5 równych części i rozłóż na każdym liściu Chard.
10. W nadzieniu zanurz dwie krewetki na arkusz i owiń arkusz wokół nadzienia.
11. Złożyć gołąbki boćwiny z krewetkami i ryżem do miski do gotowania na parze i gotować na parze przez 6 minut.
12. W międzyczasie przygotuj sos do podania, łącząc sos sojowy, sos chili i wodę.
gotowe gołąbki podawać na gorąco. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal / 100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal / 100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sos chili - 98 kcal/100g
- Boćwina - 19 kcal/100g