pasztet z wątróbki szczupaka

Pasztet dla smakoszy - bardzo smaczny, bogaty, pikantny. Spróbuj! Oczywiście wątroba szczupaka jest rzadkim gościem na naszym stole. Ale kiedy ten naprawdę delikatny produkt trafia do moich rąk, przygotowuję z niego tak wspaniałą przekąskę jak pasztet-z aromatycznymi przyprawami. Bogaty smak przekąski jest po prostu niesamowity, a ponadto można go jeść zarówno samodzielnie, jak i na kanapkach.
AnnaSerAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 58 % 21 g
tłuszcze 39 % 14 g
węglowodany 3 % 1 g
218 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 45 min

1. Delikatnie wyjmij wątrobę ze szczupaka, dobrze umyj, osusz ręcznikiem papierowym i włóż do zarośli blendera.
2. Rozbij jajko do wątroby.
3. Włóż masło (powinno być miękkie).
4. Wlać wszystkie suche składniki: przyprawy, sól.
5. Ubij wszystko na gładką masę.
6. Rozłóż powstałą mieszaninę w kubkach do gotowania na parze, przykryj pokrywkami.
7. Gotuj przyszły pasztet na parze przez pół godziny.
8. Ostudź pasztet i możesz go podać na stole lub przechowywać w lodówce. Ale uwierz mi, ta przekąska nie jest przechowywana przez długi czas :)

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Wątroba szczupaka - 131   kcal/100g

Podobne przepisy