pasztet z wątróbki szczupaka
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Delikatnie wyjmij wątrobę ze szczupaka, dobrze umyj, osusz ręcznikiem papierowym i włóż do zarośli blendera.
2. Rozbij jajko do wątroby.
3. Włóż masło (powinno być miękkie).
4. Wlać wszystkie suche składniki: przyprawy, sól.
5. Ubij wszystko na gładką masę.
6. Rozłóż powstałą mieszaninę w kubkach do gotowania na parze, przykryj pokrywkami.
7. Gotuj przyszły pasztet na parze przez pół godziny.
8. Ostudź pasztet i możesz go podać na stole lub przechowywać w lodówce. Ale uwierz mi, ta przekąska nie jest przechowywana przez długi czas :)
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Wątroba szczupaka - 131 kcal/100g