skład / składniki
metoda gotowania
jako alternatywa dla różnych gotowych makaronów kanapkowych-pasta z twarogu ze świeżymi ziołami. Makaron ten gotuje się tylko przez 10 minut, a dzięki majonezowi w swoim składzie można go przechowywać w lodówce do trzech dni. Przekąskę można przygotować z twarogu o dowolnej zawartości tłuszczu.
bierzemy twaróg świeży, nie kwaśny, najlepiej domowy, ale jeśli nie, zrobi to każdy, nawet beztłuszczowy. Najważniejsze jest to, że jest umiarkowanie wyciśnięty, ale nie za suchy. Jeśli twaróg jest grudkowaty, lepiej zmielić go blenderem.
świeże zioła, mamy cebulę, pietruszkę i koperek, myjemy zimną wodą, wstrząsamy i drobno siekamy. Posiekane warzywa wsypujemy do twarogu.
następnie zetrzyj twardy ser na drobnej tarce. Najlepiej jest wziąć bardziej słony ser, w tym przypadku przekąska nie jest solona. Tarty ser wlewa się również do twarogu.
dodaj majonez do twarogu i możesz szczyptę soli. Jeśli nie chcesz używać majonezu, zastąp go kwaśną śmietaną, tylko nie przechowuj takiej pasty przez długi czas i nie zadziała – jest tak smaczna, że jest natychmiast spożywana.
Teraz weź widelec i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, aby uzyskać pastę twarogową. W razie potrzeby możesz zmielić wszystko razem za pomocą blendera, ale jeśli twaróg jest miękki i jednorodny, wystarczy wymieszać widelcem.
makaron twarogowy z ziołami jest gotowy, rozprowadzamy go na kromkach chleba i natychmiast podajemy kanapki na stole.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g