makaron twarogowy z ziołami do kanapek

Delikatna przekąska z twarogu o smaku świeżych ziół. Pasta z twarogu jest łatwa do przygotowania. Kanapki z twarogiem z ziołami są idealne na lekkie śniadanie.
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 15 g
tłuszcze 61 % 23 g
węglowodany 0 % 0 g
269 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

jako alternatywa dla różnych gotowych makaronów kanapkowych-pasta z twarogu ze świeżymi ziołami. Makaron ten gotuje się tylko przez 10 minut, a dzięki majonezowi w swoim składzie można go przechowywać w lodówce do trzech dni. Przekąskę można przygotować z twarogu o dowolnej zawartości tłuszczu.
bierzemy twaróg świeży, nie kwaśny, najlepiej domowy, ale jeśli nie, zrobi to każdy, nawet beztłuszczowy. Najważniejsze jest to, że jest umiarkowanie wyciśnięty, ale nie za suchy. Jeśli twaróg jest grudkowaty, lepiej zmielić go blenderem.
świeże zioła, mamy cebulę, pietruszkę i koperek, myjemy zimną wodą, wstrząsamy i drobno siekamy. Posiekane warzywa wsypujemy do twarogu.
następnie zetrzyj twardy ser na drobnej tarce. Najlepiej jest wziąć bardziej słony ser, w tym przypadku przekąska nie jest solona. Tarty ser wlewa się również do twarogu.
dodaj majonez do twarogu i możesz szczyptę soli. Jeśli nie chcesz używać majonezu, zastąp go kwaśną śmietaną, tylko nie przechowuj takiej pasty przez długi czas i nie zadziała – jest tak smaczna, że jest natychmiast spożywana.
Teraz weź widelec i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, aby uzyskać pastę twarogową. W razie potrzeby możesz zmielić wszystko razem za pomocą blendera, ale jeśli twaróg jest miękki i jednorodny, wystarczy wymieszać widelcem.
makaron twarogowy z ziołami jest gotowy, rozprowadzamy go na kromkach chleba i natychmiast podajemy kanapki na stole.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy