domowy sok pomidorowy z koncentratu pomidorowego

proste, pyszne, nawet dziecko ugotuje! Sok pomidorowy z koncentratu pomidorowego jest przygotowywany szybko z minimalnej ilości produktów. Tak przygotowany napój jest 3-4 razy tańszy niż gotowy sklep. Lepiej jest przyjmować koncentrat pomidorowy o zawartości substancji stałych co najmniej 25%.
NataliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 67 % 2 g
4 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sok pomidorowy z koncentratu pomidorowego? Najpierw przygotuj niezbędne produkty. Będziesz potrzebował przefiltrowanej wody, koncentratu pomidorowego, soli i czarnego pieprzu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozcieńczyć koncentrat pomidorowy w jednej szklance wody, dobrze mieszając. Lepiej jest wziąć koncentrat pomidorowy smaczny, bez dodatków w postaci soli, cukru, skrobi i konserwantów. Wtedy sok pomidorowy okaże się według Twojego gustu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie dodaj sól, najlepiej morską i czarny pieprz do smaku. Możesz również dodać trochę cukru. Przyprawy i przyprawy można dodawać lub nie, koncentrując się na swoich preferencjach (na przykład można obejść się bez czarnego pieprzu lub odwrotnie, dodać do niego szczyptę Czerwieni)

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Mieszaj napój, aż kryształy soli całkowicie się rozpuszczą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pyszny domowy sok pomidorowy jest gotowy!

pamiętaj, aby przygotować ten wspaniały pyszny napój! Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Nawiasem mówiąc, domowy sok pomidorowy będzie musiał być kebabem, a nie piknikiem. Sok pomidorowy może być używany do przygotowywania różnych potraw jako baza do sosów i sosów oraz do konserwacji jako polewa do sałatek.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy