skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sok pomidorowy z koncentratu pomidorowego? Najpierw przygotuj niezbędne produkty. Będziesz potrzebował przefiltrowanej wody, koncentratu pomidorowego, soli i czarnego pieprzu.
Krok 2:
Rozcieńczyć koncentrat pomidorowy w jednej szklance wody, dobrze mieszając. Lepiej jest wziąć koncentrat pomidorowy smaczny, bez dodatków w postaci soli, cukru, skrobi i konserwantów. Wtedy sok pomidorowy okaże się według Twojego gustu.
Krok 3:
Następnie dodaj sól, najlepiej morską i czarny pieprz do smaku. Możesz również dodać trochę cukru. Przyprawy i przyprawy można dodawać lub nie, koncentrując się na swoich preferencjach (na przykład można obejść się bez czarnego pieprzu lub odwrotnie, dodać do niego szczyptę Czerwieni)
Krok 4:
Mieszaj napój, aż kryształy soli całkowicie się rozpuszczą.
Krok 5:
Pyszny domowy sok pomidorowy jest gotowy!
pamiętaj, aby przygotować ten wspaniały pyszny napój! Świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Nawiasem mówiąc, domowy sok pomidorowy będzie musiał być kebabem, a nie piknikiem. Sok pomidorowy może być używany do przygotowywania różnych potraw jako baza do sosów i sosów oraz do konserwacji jako polewa do sałatek.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g