sałatka żydowska z roztopionym serem i czosnkiem

Chcesz coś pysznego? Przygotuj sałatkę w 10 minut! Sałatka z roztopionym serem i czosnkiem to super szybka uczta, jeśli goście są na wyciągnięcie ręki! Lub jeśli chcesz rozpieszczać siebie i krewnych czymś pysznym. Gotowanie jest tak proste i szybkie, że danie stanie się tylko ratunkiem.
olya1989Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 12 g
tłuszcze 64 % 27 g
węglowodany 7 % 3 g
268 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 10 min

1. Trzy sery na drobnej tarce.

2. Obierz jajka, trzy na drobnej tarce i wymieszaj z serem.

3. Obierz czosnek, trzy na najmniejszej tarce do pozostałych składników.

4. Dodaj sól i czarny pieprz.

5. Sałatkę doprawiamy majonezem, mieszamy.

podawaj i ciesz się! :)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy