sos do ciast rybnych

w pośpiechu, z prostych produktów, bardzo smaczne! Sos do ciast rybnych przygotowywany jest na bazie majonezu i okazuje się gęsty, delikatny. Jego smak i aromat dobrze uzupełniają przyprawy do ryb. Możesz zrobić to z zapasem i przechowywać w lodówce przez kilka dni.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 3 g
tłuszcze 80 % 20 g
węglowodany 8 % 2 g
203 kcal
IG: 33 / 33 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sos do ciast rybnych? Przygotuj do tego wszystko, czego potrzebujesz. Idealną opcją dla suchych przypraw będą przyprawy do ryb. Zwykle są sprzedawane jako gotowy zestaw.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż majonez do małej miski i wyciśnij do niej trochę soku z cytryny. Następnie dodaj sól, cukier i przyprawy do ryb. Dodając sól, skup się na swoim smaku, ponieważ sam majonez jest już dość słony.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ogórki kiszone bardzo drobno posiekaj. Możesz oczywiście zetrzeć je na tarce, ale w takim przypadku pojawi się z nich dużo soku, a gotowy sos stanie się bardziej płynny. posiekane ogórki Dodaj do miski z majonezem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Opłucz kilka gałązek koperku pod bieżącą wodą, osusz i drobno posiekaj. Posiekany koperek, Dodaj do miski do sosu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aby były równomiernie rozłożone. Gotowy sos polecam trochę schłodzić przed podaniem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż sos do sosu i uzupełnij nim placki rybne. Wszystkie składniki są ze sobą tak harmonijne, że po prostu nie możesz wymyślić bardziej idealnego sosu do ciast rybnych! Miłego poczęstunku!

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).  

majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g

Podobne przepisy