skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sos do ciast rybnych? Przygotuj do tego wszystko, czego potrzebujesz. Idealną opcją dla suchych przypraw będą przyprawy do ryb. Zwykle są sprzedawane jako gotowy zestaw.
Krok 2:
Włóż majonez do małej miski i wyciśnij do niej trochę soku z cytryny. Następnie dodaj sól, cukier i przyprawy do ryb. Dodając sól, skup się na swoim smaku, ponieważ sam majonez jest już dość słony.
Krok 3:
Ogórki kiszone bardzo drobno posiekaj. Możesz oczywiście zetrzeć je na tarce, ale w takim przypadku pojawi się z nich dużo soku, a gotowy sos stanie się bardziej płynny. posiekane ogórki Dodaj do miski z majonezem.
Krok 4:
Opłucz kilka gałązek koperku pod bieżącą wodą, osusz i drobno posiekaj. Posiekany koperek, Dodaj do miski do sosu.
Krok 5:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aby były równomiernie rozłożone. Gotowy sos polecam trochę schłodzić przed podaniem.
Krok 6:
Włóż sos do sosu i uzupełnij nim placki rybne. Wszystkie składniki są ze sobą tak harmonijne, że po prostu nie możesz wymyślić bardziej idealnego sosu do ciast rybnych! Miłego poczęstunku!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
jeśli używasz gotowych mieszanek przypraw, koniecznie przeczytaj kompozycję na opakowaniu. Często w takich mieszankach jest już sól, weź to pod uwagę, w przeciwnym razie ryzykujesz przesolenie naczynia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g